Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA publiceert schokkende resultaten over social media-haat

De FIA maakt zich grote zorgen om haat op social media. De mondiale autosportbond heeft in samenwerking met andere sportbonden een enquête gehouden onder sporters. Daaruit blijkt dat driekwart van de sporters weleens bedreigd wordt.

FIA logo 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA heeft deze week onder andere in samenwerking met de sportbonden FIFA, World Athletics, UCI, ITF, World Netball en FIM de resultaten van een enquête over online haat gepubliceerd. Het blijkt dat driekwart van de sporters weleens bedreigd wordt op social media. Het grootste gedeelte van de federaties, 66% om precies te zijn, vindt dat social mediakanalen daar meer tegen moeten doen.

Sporters zijn bang dat grote sterren op termijn hun sport gaan verlaten en vinden ook dat de kanalen meer moeten optreden. De haat op social media is de oorzaak van de problemen volgens hen. De betrokken sportbonden zijn in 2022 al begonnen met een campagne tegen het problemen. De naam? United Against Online Abuse.

Mohammed Ben Sulayem, de FIA-president, reageert in een persbericht. "Online misbruik is een hardnekkig probleem binnen de sportwereld. Een aantal internationale federaties hebben hun bezorgdheid geuit middels onze enquête en tijdens de regelmatige gesprekken die we sinds de lancering van de campagne in 2022 hebben gevoerd. De bevindingen van de enquête onderstrepen het belang van gezamenlijke inspanningen tegen misbruik binnen en buiten de sport."

"Het doel van onze samenwerking is om onze sport te bevrijden van online misbruik. Samen proberen we gedrags- en regelgevende veranderingen teweeg te brengen om een veiligere en harmonieuzere omgeving te creëren die vrij is van misbruik, haat zaaien en pesten. We hebben al de steun van een aantal sportorganisaties en overheden en zijn in gesprek met andere belanghebbenden om onze achterban uit te breiden."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"