Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

FIA reageert op speculatie rond mogelijk nieuw onderzoek naar Horner

De FIA heeft een statement gedeeld na nieuwe beweringen over Christian Horner en de vrouw die een klacht tegen hem indiende.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De saga rond Christian Horner lijkt nog niet voorbij te zijn. De Brit werd na een klacht over vermeend grensoverschrijdend gedrag onderzocht én vrijgesproken door een externe advocaat, maar BBC Sport meldt nu dat de vrouw die een klacht tegen hem indiende ook naar de ethische commissie van de FIA is gestapt, net als een klokkenluider in februari en maart, vlak na de Grand Prix van Bahrein.

De vrouw en de klokkenluider zouden volgens de publicatie een officiële klacht hebben ingediend. Zij zouden tevens het bestuursorgaan gevraagd hebben naar de zaak te kijken. De FIA ziet zich genoodzaakt te reageren in een statement.

"Bij de FIA worden vragen en klachten ontvangen en behandeld door de Compliance Officer en, indien van toepassing, de ethische commissie", luidt het statement. "De beide organen werken autonoom en garanderen een strikte vertrouwelijkheid tijdens het gehele proces. Daarom, en in het algemeen, kunnen we de ontvangst van een specifieke klacht niet bevestigen en is het onwaarschijnlijk dat we verder commentaar kunnen geven op de klachten die we van partijen ontvangen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi