Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
FIA

FIA sluit vermindering straffen dit seizoen uit: “De regels gaan dit seizoen niet meer veranderen”

Dit seizoen gooien tijdstraffen opvallend vaak roet in het eten, tot onvrede van fans en coureurs. Dat de vele kritiek invloed heeft op het hanteren van de regelgeving, lijkt echter ijdele hoop.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Door de tijdstraf die Sebastian Vettel ontving tijdens de Grand Prix van Canada, en hem zijn overwinning kostte, kwam de sport en diens regelgeving onder hevige kritiek te staan. Dat de storm aan verontwaardiging niet voor een versoepeling in het hanteren van de regels gezorgd heeft, bleek wel in Frankrijk. Daniel Ricciardo ontving maar liefst twee tijdstraffen voor zijn spectaculaire inhaalpogingen in de staart van een kleurloze race. Race-directeur van de Formule 1, Michael Masi, de opvolger van de eerder dit jaar overleden Charlie Whiting, laat dan ook weten zich niets aan te trekken van de kritiek.

"We hanteren de regels nog steeds op dezelfde wijze als voorheen. Mijn standpunt is dat we een regelboek hebben dat geldt voor het hele seizoen van 2019. In geen enkele tak van sport lijkt het mij verstandig om regels te wijzigen gedurende het seizoen.

Het is echter iets dat we voor de toekomst zeer zeker kunnen aanpassen. We proberen ons als sport immers op elk vlak continu te ontwikkelen."

Uiteindelijk lijkt het daadwerkelijk aanpassen van de regels alsnog niet zo makkelijk als het klinkt. Volgens Masi zitten er namelijk nog enkele haken en ogen aan. "Als alle teams instemmen voor aanpassingen aan de sportieve reglementen, dan gaan wij daar werk van maken. Echter bestaat er ook zoiets als de Internationale Sportcode waar we rekening mee moeten houden. Deze is immers niet specifiek voor de Formule 1, maar voor de gehele sport. Het is iets waar we gezamenlijk naar moeten kijken", besluit Masi.

2 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’