Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

FIA snoert Ferrari en Red Bull de mond met noodmaatregel

De FIA heeft middels een noodmaatregel meer macht naar zich toegetrokken. De autosportbond heeft geen unanieme steun van de teams meer nodig om maatregelen door te voeren.

Vettel Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In het kader van de coronacrisis heeft de FIA zich meer macht toegeëigend. Om de toekomst van de Formule 1 veilig te stellen en ellenlange discussies uit de weg te gaan is niet langer unanimiteit nodig onder de F1-teams. Als er een meerderheid van de teams, dus zes van de tien, voor een voorstel is, dan wordt dit doorgevoerd. Ferrari verliest daarbij haar veto. Het gaat om een aanpassing van regel 18.2.4.

Op deze manier wordt het besluitvormingsproces in de Formule 1 vereenvoudigd en worden discussies over de bijvoorbeeld de F1-kalender voor 2020 en de hoogte van het maximum budget van F1-teams voor 2021 de kop in gedrukt. Hiermee worden teams als Ferrari en Red Bull de mond gesnoerd.

Ferrari liet zich meermaals ontvallen dat het fel tegen een verdere verlaging van het maximum budget van $ 175 miljoen is, daar waar andere teams dit willen verlagen tot een budget dat uiteindelijk in twee stappen gereduceerd moet worden tot $ 130 miljoen.

Eerder werd al bekend dat de FIA ook volledige vrijheid om de Formule 1-kalender voor 2020 drastisch te hervormen krijgt. Nog altijd is de kalender voor dit jaar niet definitief en is onbekend of er in juli geracet gaat worden in Oostenrijk en Groot-Brittannië en hoe deze races eruit gaan zien. De FIA krijgt ook de mogelijkheid om binnen bepaalde kaders beperkingen aan teams op te leggen, waaronder het aantal personeelsleden dat welkom is op het circuit.

De aanpassing van het reglement is volgens de FIA alleen van toepassing in bijzondere gevallen, die in het belang van de toekomst van de sport zijn.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf