Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

FIA start mogelijk onderzoek naar Aston Martins Red Bull-'kopie'

Aston Martin baarde dit weekend in Barcelona opzien met een auto die (vooral rond de sidepods) wel heel erg sterk op de Red Bull lijkt. De gleuven over de lengte van de sidepods lijken identiek aan die van de auto van onder andere Max Verstappen. Het is ook de mensen in de paddock niet ontgaan.

Aston Martin Upgrade
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

RacingNews365 heeft van twee afzonderlijke bronnen begrepen dat de FIA gaat kijken of een onderzoek naar de geüpdatete Aston Martin gerechtvaardigd zou zijn. Inzet van dat onderzoek zou zijn of Aston Martin mogelijk strenge regels heeft overtreden. Het gaat om regels die in 2020 zijn opgesteld, juist door het handelen van Racing Point, het team dat nu door het leven gaat als Aston Martin.

In dat jaar immers reed Racing Point met een auto die wel heel sterk op de Mercedes van het jaar ervoor leek. Een beetje spieken is niet verboden, maar een auto één op één kopiëren is op geen enkele manier wenselijk. Daarom liet de FIA destijds vastleggen dat het scannen, of überhaupt documenten van een auto, bijvoorbeeld door 3D foto's te nemen van een auto, verboden is.

De AMR22 lijkt dit weekend, waarin de Grand Prix van Spanje wordt verreden, op sommige gebieden opeens sterk op de Red Bull. Vooral de sidepods tonen gelijkenissen met die van Red Bull, die alom wordt geroemd als misschien wel de beste auto van dit moment. De FIA zou reeds de digitale CAD-bestanden van de Aston Martin hebben vergeleken met de CAD-bestanden van de concurrenten, iets wat als een routinematige klus moet worden gezien.

			© Michael Potts/RacingNews365
	© Michael Potts/RacingNews365
			© Michael Potts/RacingNews365
	© Michael Potts/RacingNews365
			© Michael Potts/RacingNews365
	© Michael Potts/RacingNews365

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken