Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA steekt stokje voor F1-teams die willen profiteren van vertrouwelijke informatie

De FIA heeft in haar laatste update van de reglementen een passage toegevoegd die ervoor moet zorgen dat absolute FIA-kopstukken niet binnen een half jaar na hun vertrek bij de autosportbond aan de slag kunnen in de Formule 1.

De FIA wil voorkomen dat F1-teams kunnen profiteren van vertrouwelijke FIA-informatie door in zee te gaan met een voormalig president of deputy president voor sport. In de nieuwste reglementen van de FIA staat vermeld dat een deelnemer aan een FIA-kampioenschap binnen zes maanden na vertrek van de FIA-president of de vicepresident sport geen gebruik mag maken van hun diensten. Daarbij wordt benadrukt dat dit gaat over welke vorm dan ook. In loondienst of op de pay-roll als adviseur, alles is verboden.

Geen vertrouwelijke informatie

De FIA vond het ook nodig om een passage op te nemen waarin stond dat een deelnemer aan een FIA-competitie op geen enkele manier vertrouwelijke FIA-informatie door mag krijgen van een FIA-president of een andere FIA-afgevaardigde voor de sport. Daar zit geen periode van zes maanden aan nadat een FIA-kopstuk bij de autosportbond is vertrokken. Op geen enkele manier mag dit volgens de regels voorkomen, logischerwijs. Overigens is er nog maar een voormalige FIA-president in leven: Jean Todt.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"