FIA stelt onderzoek in naar spectaculaire crash Floersch

19 nov. 2018 14:00 René Oudman 1 reacties
Even hield de autosportgemeenschap haar adem in: zou Sophia Floersch überhaupt bij kennis zijn na het weerzinwekkende ongeval dat ze meemaakte op het Guia Circuit in Macau, tijdens de belangrijke Formule 3 World Cup aldaar? Wonder boven wonder kwam de 17-jarige Duitse er af met een breukje in haar wervelkolom.

Samen met Floersch moesten collega-coureur Sho Tsuboi, twee fotografen en een marshal afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Dat er niemand dodelijk gewond raakte was volgens velen een mirakel.

De internationale autosportfederatie FIA wil koste wat kost de onderste steen boven krijgen, om crashes als die van Floersch in de toekomst te voorkomen. FIA-president Jean Todt liet via sociale kanalen weten dat de FIA een onderzoek heeft ingesteld, en wil achterhalen wat er precies verkeerd ging.

"Na dit ernstige ongeval gaat de FIA, samen met de betrokkenen, een analyse op de crash loslaten. Pas als alles duidelijk is kunnen we conclusies trekken", sprak de 72-jarige Fransman, die in het verleden successen boekte in de Formule 1 als teambaas van Ferrari.

Floersch is vandaag (maandag) geopereerd aan haar rug. De Duitse tiener liet zondag al weten 'in orde' te zijn, ondanks de breuk in een van haar wervels.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen