Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA stelt onderzoek in naar spectaculaire crash Floersch

Even hield de autosportgemeenschap haar adem in: zou Sophia Floersch überhaupt bij kennis zijn na het weerzinwekkende ongeval dat ze meemaakte op het Guia Circuit in Macau, tijdens de belangrijke Formule 3 World Cup aldaar? Wonder boven wonder kwam de 17-jarige Duitse er af met een breukje in haar wervelkolom.

Samen met Floersch moesten collega-coureur Sho Tsuboi, twee fotografen en een marshal afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Dat er niemand dodelijk gewond raakte was volgens velen een mirakel.

De internationale autosportfederatie FIA wil koste wat kost de onderste steen boven krijgen, om crashes als die van Floersch in de toekomst te voorkomen. FIA-president Jean Todt liet via sociale kanalen weten dat de FIA een onderzoek heeft ingesteld, en wil achterhalen wat er precies verkeerd ging. "Na dit ernstige ongeval gaat de FIA, samen met de betrokkenen, een analyse op de crash loslaten. Pas als alles duidelijk is kunnen we conclusies trekken", sprak de 72-jarige Fransman, die in het verleden successen boekte in de Formule 1 als teambaas van Ferrari. Floersch is vandaag (maandag) geopereerd aan haar rug. De Duitse tiener liet zondag al weten 'in orde' te zijn, ondanks de breuk in een van haar wervels.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024