© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA-steward geeft toe: 'Ferrari-straffen waren inconsequent'

19 jul. 2018 12:40 Jan van der Burgt 1 reacties
Voormalig Ferrari-coureur en terugkerend FIA-steward Mika Salo is van mening dat de wedstrijdleiding inconsequent handelde toen het Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen ongelijke straffen oplegde voor soortgelijke vergrijpen.

Op Paul Ricard tikte Sebastian Vettel Valtteri Bottas in de eerste bocht van de baan. Twee races later deed Kimi Raikkonen op Silverstone hetzelfde met Lewis Hamilton. Vettel kreeg vijf seconden straf, Raikkonen tien. Vele mensen waren verbaasd over het verschil in straf, zo ook één van de vaste 'driver stewards', Mika Salo.

"Ik zou zelf Kimi Raikkonen dezelfde straf hebben gegeven als Sebastian Vettel. Die situaties waren vrij gelijk aan elkaar", aldus de voormalig Ferrari-coureur in gesprek met het Finse Turku Sanomat.

Overigens begrijpt Salo wel waarom de wedstrijdleiding voor een hogere straf voor Raikkonen heeft gekozen: "Tien seconden straf was meer in lijn met eerdere vergrijpen. De straf van Vettel lag misschien iets te laag, maar dat kon niet meer worden teruggedraaid."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen