Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA-steward Herbert: "Zwaardere straf voor Verstappen was niet mogelijk"

Johnny Herbert was afgelopen weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk één van de stewards van dienst. De Brit schrijft tevens een terugkerende column en natuurlijk gaat het daarin deze keer over Max Verstappen vs. Lando Norris.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Johnny Herbert was als één van de stewards medeverantwoordelijk voor het oordeel dat vooral Max Verstappen schuldig was aan de touché met Lando Norris in de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. De meningen over die straf lopen uiteen van 'belachelijk' tot 'veel te laag', waarbij wordt gewezen naar het gevolg ervan. Verstappen verloor op P5 niks extra's door de tijdstraf van tien seconden, terwijl Norris uitviel.

"McLaren zal natuurlijk roepen dat hij een zwaardere straf had verdiend, maar dat is nu eenmaal het spel dat alle F1-teams spelen. Dit is de zwaarste straf die we onder de huidige reglementen voor dit soort vergrijpen kunnen geven", zo vertelt Herbert bij Coinpoker.com.

"Het draait hierbij ook om consistentie. We moeten de FIA-regels volgen", zo vervolgt Herbert. "Als er een auto contact maakt met een andere auto, is dat een tijdstraf van tien seconden, punt uit. Je kan niet zeggen: 'dit en dit geval is extremer', want dan ga je met een glijdende schaal werken. Dat zou een groter probleem opleveren, omdat je dan met subjectiviteit te maken krijgt."

"Als er iemand over de kop was gegaan en over de baan was getold, weet ik niet of dat daadwerkelijk iets had veranderd. Dit viel onder het 'iemand van de baan dwingen', of 'het veroorzaken van een aanrijding' en dit was daarvoor de hoogste straf die we konden geven."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024