Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA-steward spreekt zich uit over taakstraf Verstappen

Max Verstappen kreeg in Singapore een taakstraf van de stewards, nadat hij een woord had gebruikt in de persconferentie wat niet is toegestaan. De FIA zweeg tot op heden over de straf, maar één van de stewards in Singapore doorbreekt nu die stilte.

Verstappen post qualy Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het grootste gespreksonderwerp na de Grand Prix van Singapore was toch wel de taakstraf van Max Verstappen. De stewards in Singapore waren van mening dat het woordje 'fucked' zwaar genoeg was voor een straf. Tot op heden zweeg de FIA over de taakstraf, tot nu. Want één van de stewards van dat weekend, Johnny Herbert, doorbreekt nu de stilte. Volgens de Brit was en is die straf terecht.

"Op de persconferentie in Singapore gebruikte Max het F-woord over zijn auto. De persconferenties worden over de hele wereld uitgezonden. Er wordt meer gevloekt dan ooit tevoren. Een persconferentie is daar niet de plek voor," aldus Herbert tegenover Casino Hawks. "Sommigen hebben gezegd dat de sport probeert om robots te maken van de coureurs. Dat is niet het geval. Je vraagt ​​ze alleen om niet te vloeken, wat ik denk dat het juiste is. De meeste coureurs vloeken niet."

Herbert kan dan ook niets anders dan concluderen dat hij en zijn collega's in Singapore de juiste keuze hebben gemaakt: "Het incident werd aan ons als stewards voorgelegd. We hebben een goed open gesprek gehad met Max van ongeveer 20 minuten, een half uur, in wat een moeilijke situatie was. Je kon aan zijn gezicht zien dat hij er echt overstuur over was. Maar toen hij wegging, leek hij te zijn gekalmeerd over het proces en waarom het er is. Hij gaf ons als stewards niet de schuld."

'Ik hou van die kant van Max'

"Als stewards hebben we een scala aan hulpmiddelen om coureurs te straffen. We zijn er om de regels te implementeren en samen een beslissing te nemen. We hadden hem een ​​boete kunnen geven, maar we vonden het beter om hem iets maatschappelijk verantwoords te laten doen. Het is aan Max en de FIA ​​wat dat is," zo vervolgt Herbert.

Na de bekendmaking van de straf ging Verstappen in een soort protesthouding. De Nederlander wilde niet langer uitgebreid antwoord geven op de FIA persconferenties. Ondanks dat Herbert van mening is dat de situatie een beetje 'uit de hand liep', kan hij de reactie van Verstappen toch ook wel een beetje waarderen: "Het liep daarna helemaal uit de hand omdat hij naar de persconferentie ging en antwoorden van één woord gaf en vervolgens zijn eigen geïmproviseerde persconferentie buiten in de paddock hield."

"Dat liet Max' rebelse kant zien. Ik hou van die kant van hem, het is wat Max zijn eerlijke en uitgesproken karakter maakt. Maar er is een tijd en een plaats. Persoonlijk denk ik dat er te veel gevloekt wordt. Ik wil niet dat mijn vijfjarige kleinkind naar dat soort taal luistert", zo sluit de drievoudig GP-winnaar en hedendaagse steward af.

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x