Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2020

FIA-topman benadrukt: "Formule 1 Grand Prix Italië gaat door"

Duitse media meldden deze week duidelijk dat de Italiaanse Grand Prix niet verreden zou worden dit seizoen. In Italië heeft men verbijsterd gereageerd op de Formule 1-kalender die de Duitse media presenteerden. Op het schiereiland gaat men er nog altijd vanuit dat de race op Monza verreden zal worden.

Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Monza

"Deze week verscheen er fake news over het feit dat de Grand Prix van Italië dit seizoen niet op de kalender zou staan", zo meldt Angelo Sticchi Damiani, president van de Italiaanse Autosportbond ACI. Dat de race niet doorgaat is grote onzin volgens Damiani, die tevens de rol van vicepresident vervult bij de FIA. "De Italiaanse GP zal verreden worden dit jaar, al zal het evenement waarschijnlijk achter gesloten deuren plaatsvinden", zo beklemtoont hij.

De Italiaan ging in op de ideeën om op sommige circuits twee races te rijden, waarbij de rijrichting mogelijk wordt aangepast: "Bij de meeste circuits zal het niet mogelijk zijn om tweemaal een race te organiseren, waarbij je het circuit in de tweede race tegen degebruikelijke richting in rijdt. Dat kan namelijk niet, daar zijn de meeste circuits, waaronder Monza, niet voor gemaakt. We hopen in september echter de race te verrijden, op de manier waarop we dit al jaren doen", aldus Damiani tegenover het Italiaanse Sky Sport.

"We hopen dat het coronavirus in september eindelijk achter ons zal liggen, laten we hopen dat dat mirakel plaats zal vinden. We richten ons nog steeds op het eerste weekend van september om de race te organiseren, maar we zijn flexibel voor wat betreft de datum van de race."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1