Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA trekt conclusies: coureurs troffen geen blaam in dodelijk Formule 2-ongeluk Hubert

De FIA heeft het onderzoek naar het dodelijk ongeval van Anthoine Hubert afgerond. Eén van de belangrijkste conclusies luidt dat geen van de coureurs de betreurenswaardige uitkomst had kunnen voorkomen.

Anthoine Hubert Belgie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA F2

Boven op de Raidillon ging het op Spa-Francorchamps in het voorprogamma van de Grand Prix van België helemaal mis. Giuliano Alesi verloor de controle over zijn Formule 2-bolide, en in een poging zijn auto te ontwijken crashte Anthoine Hubert. Hij klapte hard in de muur, kwam dwars terug op de baan, waarna Juan Manuel Correa hem vol in de flank raakte. De Fransman overleed aan zijn verwondingen, Correa is nog altijd herstellende van ingrijpende operaties aan zijn onderlichaam.

De lichamen van Hubert en Correa kregen, zo bleek na onderzoek, klappen van respectievelijk 65,1g en 81,8g te verwerken. Het is één van de uitkomsten van het onderzoek dat de FIA ruim vijf maanden na de crash heeft afgerond. De internationale autosportfederatie trok na een uitgebreide uiteenzetting van de gebeurtenissen een vijftal conclusies:

- Een reeks onfortuinlijke gebeurtenissen lag ten grondslag aan de dodelijke botsing tussen Hubert en Correa.

- De aard van de impact maakte dat er een fatale hoeveel energie werd uitgeoefend op het lichaam van Hubert en dat diezelfde energie ernstig letsel bij Correa tot gevolg had.

- Er was niet één specifieke oorzaak die aan de verwoestende aard van de crash ten grondslag lag, het was een opeenstapeling van gebeurtenissen.

- Volgens het onderzoek heeft geen enkele coureur nalatig gehandeld in een reactie op de gele vlaggen of op de omstandigheden op de baan.

- De marshals en wedstrijdleiding hebben snel en goed gehandeld in het aansturen van de diverse hulpverleners.

Over eventuele aanpassingen aan het circuit naar aanleiding van het de crash wordt niet gesproken, maar men benadrukt dat de bevindingen van het onderzoek worden meegenomen in de pogingen de autosportwereld op mondiaal niveau veiliger te maken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?