Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA uit twijfels over volle F1-kalender: "Dan gaan we de grens over"

De Formule 1 werkt in 2024 een recordaantal van 24 races af. FIA-president Mohammed Ben Sulayem stelt dat de mondiale autosportbond een uitbreiding van de kalender nu niet zal steunen.

Singapore race start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De overvolle Formule 1-kalender is de afgelopen tijd een heikel onderwerp. In 2024 én 2025 wordt er een recordaantal van 24 races afgewerkt, terwijl er ook nog heel wat circuits azen op een terugkeer. De Formule 1 blijft ontzettend populair, maar wanneer is de grens bereikt? Nu al, stelt FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Hij ziet een uitbreiding naar 25 races niet zitten.

"We kunnen er niet meer bij hebben, logistiek gezien", vertelt Ben Sulayem tegenover Autosport. "Als er wel meer bij komen, moeten we met twee teams gaan werken. Kunnen de coureurs het aan? Ik zou dat wel graag willen weten. Laten we verstandig blijven als het hierom gaat. Zouden de rijders dat fysiek en mentaal kunnen hebben? Dat is iets wat ik aan de coureurs zou vragen. Maar ook: kunnen de teams het aan?"

Er komt namelijk een flinke last op monteurs en alle overige medewerkers te liggen, zeker als er nog meer races komen. "Wat de FIA betreft kunnen we dan niet meer met één team werken. We zouden dan moeten gaan rouleren met twee teams. Dan gaan we de grens over waarbij we het niet langer met één team kunnen doen."

Ben Sulayem ziet tot zijn genoegen dat de Formule 1 momenteel ook niet van plan is om de kalender uit te breiden. "FOM is verstandig op dat vlak. Ze zijn nooit bij me teruggekomen met de mededeling dat ze meer races op de kalender willen hebben. Zeker niet. Kwaliteit komt op de eerste plaats bij ze en dat is ook waarom we zo’n goede band met ze hebben. Maar ik zal ze niet tegenhouden als ze naar 25 races willen gaan, want dat recht hebben ze. Dat is aan hen. Maar op het moment willen zij ook niet meer races aan de kalender toevoegen. Zij weten ook dat de vermoeidheid dan een rol kan gaan spelen."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten