Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA vaardigt statement uit over vermeend gesjoemel Red Bull

Nadat er in de Formule 1 breeduit is gesproken over het vermeende financiële gesjoemel van onder meer Red Bull is de FIA met een officieel statement gekomen.

Verstappen Singapore 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Singapore werd naar buiten gebracht dat twee Formule 1-teams mogelijk de financiële reglementen met betrekking tot het budgetplafond hebben overtreden in 2021. Red Bull wordt aangewezen als de grootste overtreder en meerdere teams waren op zijn zachtst gezegd niet blij met het nieuws.

Nu er breeduit over is gesproken door meerdere F1-teams komt de FIA met een officieel statement. "De FIA legt momenteel de laatste hand aan de beoordeling van de financiële gegevens van 2021 die door alle teams zijn ingediend. Eventuele vermeende inbreuken op de regels zullen worden behandeld volgens de procedures die zijn vastgelegd in de reglementen."

"De FIA merkte aanzienlijke, niet onderbouwde speculaties en vermoedens op over deze zaak en benadrukt dat de zaak nog loopt. De juiste procedure zal worden gevolgd, zonder rekening te houden met externe discussies", aldus het veiligheidsorgaan van de mondiale autosport.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

85 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"