Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA verbiedt Ferrari om camera's af te schermen

Het was een bizar tafereel: in de afgelopen Grands Prix was Ferrari er, zodra een coureur uit de wagen stapte, als de kippen bij om de onboardcamera die op de airbox staat, af te schermen. Een soort koeltasje bedekte het apparaatje.

Concurrenten trokken hun wenkbrauwen op bij het aanschouwen van het tafereel, en stelden vragen over de legaliteit ervan. Autosportbond FIA heeft Ferrari gesommeerd er in de toekomst van af te zien.

"We hebben Ferrari gevraagd of ze hun bezigheden omtrent het koeltasje willen staken", laat een woordvoerder van de FIA weten aan Motorsport.com. "De belangrijkste factor was de FOM: zij waren er kort gezegd niet blij mee." Ferrari had aangegeven dat men dit deed omdat de interne ECU anders mogelijk oververhit zou raken. "Dat zal de FIA, samen met de FOM, in de gaten houden." "Doordat het dashboard van de Ferrari niet meer te zien was, kregen tegenstanders het idee dat Ferrari illegale bezigheden had. De FIA is echter volledig op de hoogte van de door Ferrari gebruikte software - deze is legaal."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin