FIA verbiedt Ferrari om camera's af te schermen

07 sep. 2018 18:00 René Oudman 1 reacties
Het was een bizar tafereel: in de afgelopen Grands Prix was Ferrari er, zodra een coureur uit de wagen stapte, als de kippen bij om de onboardcamera die op de airbox staat, af te schermen. Een soort koeltasje bedekte het apparaatje.

Concurrenten trokken hun wenkbrauwen op bij het aanschouwen van het tafereel, en stelden vragen over de legaliteit ervan. Autosportbond FIA heeft Ferrari gesommeerd er in de toekomst van af te zien.

"We hebben Ferrari gevraagd of ze hun bezigheden omtrent het koeltasje willen staken", laat een woordvoerder van de FIA weten aan Motorsport.com. "De belangrijkste factor was de FOM: zij waren er kort gezegd niet blij mee." Ferrari had aangegeven dat men dit deed omdat de interne ECU anders mogelijk oververhit zou raken. "Dat zal de FIA, samen met de FOM, in de gaten houden."

"Doordat het dashboard van de Ferrari niet meer te zien was, kregen tegenstanders het idee dat Ferrari illegale bezigheden had. De FIA is echter volledig op de hoogte van de door Ferrari gebruikte software - deze is legaal."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen