© Williams F1

Nieuwsoverzicht

FIA verbiedt testen met nieuwe vleugel in Abu Dhabi

20 okt. 2018 18:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Het is de Formule 1-teams niet toegestaan om tijdens de eindejaarstest in Abu Dhabi met de nieuwe voorvleugel voor 2019 te testen. Daartoe heeft de FIA besloten.

De testtweedaagse aan het einde van het seizoen wordt georganiseerd in het kader van een bandentest. Het draait er dus om het testen van banden alleen en niet om het testen van de nieuwe aerodynamische componenten voor 2019.

Het verbod is mogelijk een aderlating voor de vele teams. Eerder dit jaar testten sommige teams al met de nieuwe voorvleugels, maar de eerstvolgende kans komt dus pas tijdens de wintertest in Barcelona begin volgend jaar.

Volgens Renault-CEO NIck Chester stonden de teams 'startklaar' om met de nieuwe voorvleugels uit te proberen: "Veel teams wilden inderdaad met de nieuwe aerodynamische configuratie gaan testen in Abu Dhabi, aldus Chester in gesprek met Motorsport-Total.

De nieuwe regels voor 2019 werden in april van dit jaar bekend gemaakt, waardoor de teams relatief weinig tijd en nu dus ook relatief weinig mogelijkheden kregen om ermee te testen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen