Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

FIA verdedigt vertrokken voormalig Mercedes-kopstuk: "Ze vond de Red Bull-straf zelfs te zwaar!"

Shaila-Ann Roa werkt inmiddels niet meer voor de FIA, maar bij het voormalig Mercedes-kopstuk werden zo nu en dan wel vraagtekens gezet. FIA-president Mohammed Ben Sulayem snapte daar niets van, want zijn voormalig werknemer vond de straf voor Red Bull aan de zware kant.

Wolff Domenicali Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt FIA-president Mohammed Ben Sulayem gevraagd naar Shaila-Ann Rao. Op dat moment, tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi, was ze nog in dienst van de FIA, maar na het weekend werd bekend dat ze niet meer terugkeert bij de autosportbond.

Rao werd in juni aangesteld als rechterhand van de president, maar al snel werd ze de Secretaris Generaal van de autosportbond, omdat Ben Sulayem een ander FIA-kopstuk, Peter Bayer, op straat had gezet.

Ook al was ze maar een half jaar werkzaam bij de FIA, de Emirati is enthousiast over de inmiddels vertrokken Shaila-Ann Rao. "Ze was de interim Secretaris Generaal voor ons. Zij is een grote steun geweest voor mij. Je ziet hoe intelligent ze is als er grote beslissingen moeten worden genomen."

Mercedes-verlengstuk?

Rao was voordat ze naar de FIA kwam echter werkzaam bij Mercedes als rechterhand van Toto Wolff. Er was veel ophef over haar aanstelling en ze was in haar kleine zes maanden bij de autosportbond betrokken bij controverse na controverse.

Insinuaties dat Rao echter op de hand van Mercedes zou zijn, verwijst Ben Sulayem meteen naar de prullenbak. Om zijn argument kracht bij te geven, wijst hij naar de straf van Red Bull nadat het team in 2021 de financiële regels had overtreden.

"Ik zal mijn personeel altijd verdedigen. Als het op Shaila-Ann aankomt, waren er beschuldigingen in het nieuws dat zijn alleen maar bij de FIA was als steun voor Mercedes."

"Toen de straffen voor het het overschrijden van het budgetplafond bekend werden, vond ze de straffen echter erg hard. Ik dacht toen 'oh mijn God, ze wordt beschuldigd van partijdigheid richting Mercedes en nu zegt ze me dat de straf voor Red Bull wat aan de zware kant is!'.", aldus de president.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

36 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"