FIA verklaart Ferrari volledig legaal

27 mei 2018 13:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Het heeft even geduurd, maar Ferrari wist de FIA er eindelijk van te overtuigen dat de auto voor wat betreft de energy recovery in de motor aan alle technische richtlijnen voldoet.

'Ferrari heeft ons eindelijk weten te overtuigen'

De legaliteit van de Ferrari SF71-H werd eigenlijk al het hele seizoen lang in twijfel getrokken door de concurrentie. Zo zou de MGU-H van Ferrari meer vermogen leveren dan maximaal is toegestaan. Door de vermoedens van de andere teams zag de FIA zich genoodzaakt de zaak te onderzoeken, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

"Het lukte Ferrari in Azerbeidzjan niet om ons ervan te overtuigen dat hun ingewikkelde systemen aan alle richtlijnen voldoen. Uit onze metingen kwamen waarden naar voren die zij in onze ogen niet voldoende konden verantwoorden", zo liet Charlie Whiting in Monaco optekenen.

"In Monaco wilden we alles daarom tot op de bodem uitzoeken en daar heeft Ferrari alles in het werk gesteld om ons beter te laten begrijpen hoe de systemen op SF71-H werken. Dat heeft er toe bijgedragen dat we hier en nu tevreden zijn met hun uitleg en dat we kunnen zeggen dat de Ferrari aan alle richtlijnen voldoet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen