Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA verklaart Ferrari volledig legaal

Het heeft even geduurd, maar Ferrari wist de FIA er eindelijk van te overtuigen dat de auto voor wat betreft de energy recovery in de motor aan alle technische richtlijnen voldoet.

De legaliteit van de Ferrari SF71-H werd eigenlijk al het hele seizoen lang in twijfel getrokken door de concurrentie. Zo zou de MGU-H van Ferrari meer vermogen leveren dan maximaal is toegestaan. Door de vermoedens van de andere teams zag de FIA zich genoodzaakt de zaak te onderzoeken, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

"Het lukte Ferrari in Azerbeidzjan niet om ons ervan te overtuigen dat hun ingewikkelde systemen aan alle richtlijnen voldoen. Uit onze metingen kwamen waarden naar voren die zij in onze ogen niet voldoende konden verantwoorden" , zo liet Charlie Whiting in Monaco optekenen. "In Monaco wilden we alles daarom tot op de bodem uitzoeken en daar heeft Ferrari alles in het werk gesteld om ons beter te laten begrijpen hoe de systemen op SF71-H werken. Dat heeft er toe bijgedragen dat we hier en nu tevreden zijn met hun uitleg en dat we kunnen zeggen dat de Ferrari aan alle richtlijnen voldoet."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden