Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA verwijst commentaar van onder meer Verstappen naar de prullenbak

Er kwam de afgelopen weken en maanden veel commentaar op het strafpuntensysteem van de FIA. Nu Lando Norris op het randje van een schorsing staat, laaide de discussie weer verder op, maar wedstrijdleider Michael Masi wil niets weten van een eventuele aanpassing.

Norris Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk werden er weer verschillende straffen uitgedeeld. De straffen die het meest in het oog sprongen waren die voor Lando Norris en Sergio Perez, die stevige battles met elkaar uitvochten op de baan, net als de Mexicaan met Charles Leclerc.

Norris kreeg een straf omdat hij een andere coureur van de baan zou hebben geduwd en Perez kreeg diezelfde straf ook twee keer. Beiden kregen ze per straf twee strafpunten op hun licentie. Voor de McLaren-coureur betekent dat dat hij op tien strafpunten staat, nadat hij bij meerdere incidenten betrokken was.

Zelf snapt hij er echter weinig van, omdat het merendeel van zijn overtredingen niets te maken heeft met het in gevaar brengen van anderen. Zo ook afgelopen weekend vond hij niet dat hij een straf verdiende. Zijn teambaas, Andreas Seidl, zette de straf weg als bullshit en vond dat het penaltysysteem aangepast moet worden.

Hij kreeg bijval van onder meer Max Verstappen, die het na afloop van de race in Oostenrijk opnam voor zijn goede vriend. Hij vond het raar dat Norris tegen een schorsing aanzat en weet zelf ook hoe het voelt om in die positie te zitten. "Als ik zie waar Lando de punten voor heeft gekregen, dan verdient hij geen schorsing. We moeten naar het systeem kijken."

Wedstrijdleider Michael Masi is het in gesprek met onder meer RacingNews365 echter niet eens met al het commentaar en gooit de verwijten dat het systeem te streng is, in de prullenbak. "Het is een systeem dat bestaat en er al lang is. Het verschilt niet veel van bepaalde systemen in landen waar men ook een maximaal aantal punten kan krijgen en men ook de rijstijl daar op aan moet passen."

"Dus nee, ik ben het er niet mee eens dat het systeem te streng is. Het is vorig jaar besproken en het is grappig want het systeem heeft op coureurs en teams weer andere effecten. De consensus was vorig jaar dat er niets veranderd moest worden aan het systeem en het is ook niet iets wat we halverwege het seizoen zouden veranderen."

"Bovendien is het penaltysysteem iets waar alle teams het over eens zijn geworden en waar ze ook input op kunnen hebben aan de start van het jaar", aldus de wedstrijdleider. Op korte termijn zal er dus niets veranderen aan het systeem en vooralsnog staat Lando Norris (10 strafpunten), maar ook Sergio Perez (8) op het randje van een schorsing.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull