Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

FIA verzekert: "Mercedes en Red Bull krijgen een gelijke behandeling"

De afgelopen weken en maanden gooien Mercedes en Red Bull met aanzienlijk wat modder naar elkaar. De FIA moet het allemaal proberen om in correcte banen te leiden, maar wedstrijdleider Michael Masi maakt zich niet druk om al dat moddergegooi. Beide teams krijgen van hem dezelfde behandeling.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voorvleugels, achtervleugels, bandenspanning, pitstops en ga zo maar door. De afgelopen maanden was er veel te doen op en naast de baan in de strijd tussen Mercedes en Red Bull. De twee teams proberen elkaar maar al te graag af te remmen door de FIA naar van alles en nog wat te laten kijken.

Ook tijdens de races probeert men de FIA te beïnvloeden, zo konden we vorig weekend zien toen Christian Horner en Toto Wolff via de radio contact opnamen met wedstrijdleider Michael Masi om hem te overtuigen van de (on)schuld van een coureur.

Ze gingen zelfs naar de stewards toe om daar hun punt te maken, iets dat na het weekend snel weer werd verboden. Als wedstrijdleider Masi in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd of hij niet bang is dat de FIA zich te veel met de intense strijd moet gaan bemoeien omdat de teams steeds maar weer bij hen aankloppen, zegt hij daar niet bang voor te zijn.

"Het is een geweldig en spannend gevecht. Het is fantastisch voor de Formule 1 dat twee briljante coureurs het tegen elkaar opnemen in de strijd voor de wereldtitel. Als regelgever ben je in principe een soort scheidsrechter, net als in andere sporten, dus dat zal altijd een rol spelen."

"Maar hoe de teams achter gesloten deuren allemaal naar elkaar uithalen, dat is voor ons geen zorg. Wij oordelen over wat er op de baan gebeurt. Het is niet frustrerend voor ons om constant aan de mouw getrokken te worden, dat hoort erbij en het gebeurt met pieken en dalen."

Er gebeurde ook afgelopen weekend meer dan wat de toeschouwers op de radio kregen te horen, vertelt Masi, maar hij benadrukt dat iedereen een gelijke behandeling krijgt. "Er waren een paar momenten, zowel bij Mercedes als Red Bull, waarbij ik hen even tot wachten moest manen. Dat is waarschijnlijk niet uitgezonden, maar iedereen komt natuurlijk op voor zijn eigen team, zoals te verwachten valt. Maar vanuit mijn perspectief behandel ik hen allemaal als gelijken", aldus de Australiër van de FIA.

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

51 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023