Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA: "Verzoeningspoging Hamilton en Verstappen alleen achter gesloten deuren"

Moet de FIA het heft in handen nemen en voorafgaand aan de Hongaarse Grand Prix samen met Max Verstappen en Lewis Hamilton om de tafel gaan zitten om de gemoederen te bedaren? Wedstrijdleider Michael Masi wil er weinig tot niets over loslaten.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Je ziet het in het voetbal wel eens. De scheidsrechter stopt het spel en roept twee kibbelende spelers bij elkaar om ze tot rust te manen. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt aan de FIA-wedstrijdleider Michael Masi - die in feit de scheidsrechter is - gevraagd of hij in aanloop naar het Hongaarse Grand Prix-weekend een vergelijkbaar iets wil doen.

Mocht Masi besluiten om Verstappen en Hamilton in gesprek te laten gaan in een poging tot verzoening, dan zal dat volgens hem binnenskamers gebeuren en zal de buitenwereld daar nooit iets over te weten komen. "Als er discussies plaatsvinden met coureurs, dan zal dat achter gesloten deuren zijn. Als het aan de FIA ligt, dan blijft dat ook zo. Hoe ik één op één met de coureurs om zou gaan dat blijft tussen mij, de coureurs en de teams", aldus de Australiër.

Maar de FIA wil het liefst niet mee worden gesleept in de harde strijd tussen Mercedes en Red Bull, vertelt hij. Er zich echt mee bemoeien wil de Australiër dus eigenlijk ook niet. "Als toezichthouder ben je in elke competitie altijd als een soort van scheidsrechter. Zo'n element is er altijd. Maar wat er achter gesloten deuren gebeurt tussen Red Bull en Mercedes, dat zijn niet onze zaken. Wij besluiten over wat er gebeurt op het veld en op het circuit."

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

64 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt