Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Renault F1

FIA vuurt terug naar Renault: "De technische regels zijn bij alle teams bekend"

Daniel Ricciardo werd na afloop van de kwalificatie in Singapore uit de uitslag geschrapt, omdat zijn MGU-K teveel vermogen had geleverd. Dat stemde de Australiër en zijn team Renault zeer ontevreden en dat staken ze niet onder stoelen of banken. De FIA pareerde na afloop van de Grand Prix echter die kritiek.

Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

De MGU-K van Daniel Ricciardo gaf tijdens de kwalificatie van de Singaporese GP kortstondig meer vermogen dan de toegestane 120 kW. Volgens het Renault-team was het behaalde voordeel met een microseconde uiterst verwaarloosbaar. Bovendien vond de overtreding niet plaats tijdens de snelste ronde van de Australiër. De FIA kende echter geen genade en schrapte de naam van Ricciardo uit de uitslag van de kwalificatie.

Daardoor moest de Renault-coureur de Grand Prix van Singapore achteraan beginnen. Zowel coureur als team was duidelijk geïrriteerd door de beslissing van de FIA, maar wedstrijdleider Michael Masi blijft bij zijn oordeel: "De afgelopen tijd zijn we soms minder streng als het gaat om racen op de baan, maar qua technische regels bestaat er geen middenweg", zo liet hij optekenen ten overstaan van RacingNews365.

"Als we op het gebied van overtredingen van de technische regels minder strikt zijn, dan scheppen we een gevaarlijk precedent. Het is niet relevant of er voordeel wordt behaald met een technische overtreding. Wat betreft de technische regels zijn we in de Formule 1 duidelijk: regels zijn regels. Er is een maximum en dat heeft Renault overschreden. Ik voel mee met Daniel, maar de regels zijn nou eenmaal zo. Net als bij alle andere Formule 1-teams zijn de regels ook bij Renault gewoon bekend", aldus de Formule 1-wedstrijdleider en landgenoot van Ricciardo.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Singapore

Wie Sebastian Vettel op voorhand als winnaar van de GP van Singapore had aangewezen, had heel rijk kunnen worden. De Duitse Ferrari-coureur was echter niet de enige die wist te imponeren op het Marina Bay Street Circuit.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2019 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP