Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: "We hebben het er nog over met Max Verstappen"

De FIA wil nog wel even met Max Verstappen van gedachten wisselen naar aanleiding van zijn touche met Valtteri Bottas en de daaropvolgende straf en uitlatingen. Max Verstappen was furieus op de wedstrijdleiding die hem in zijn ogen een onterechte straf oplegde.

Max Verstappen verspilde overigens geen tijd om zijn ongenoegen over de straf te laten blijken. Over de boordradio vloekte en tierde de Red Bull-coureur dat de FIA de Formule 1 om zeep helpt. De FIA zelf tilde in eerste instantie niet al te zwaar aan die scheldkanonnade: "Ik heb daar bewust niet naar geluisterd. Dat soort opmerkingen wordt in het heetst van de strijd gemaakt, dus daar moet je verder niet teveel aandacht aan besteden", zo laat wedstrijdleider Charlie Whiting zich tegenover de in Monza aanwezige pers, waaronder Motorsport.com , ontvallen.

Dat er op Monza geen gesprek tussen Whiting en Verstappen plaatsvond, wil echter niet zeggen dat een dergelijk onderhoud er helemaal niet gaat komen: "Ik weet zeker dat we het daar bij de volgende rijdersbriefing nog even over gaan hebben", aldus Whiting, die verder nog aangeeft dat de straf puur en alleen voor de aanrijding met Bottas was: "Van een optelsom van meerdere momentjes was geen sprake. Het feit dat hij bijvoorbeeld een keer de chicane afsneed, woog niet mee. Die twee zaken stonden los van elkaar.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi