© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA: "We hebben het er nog over met Max Verstappen"

03 sep. 2018 09:50 Jan van der Burgt 13 reacties
De FIA wil nog wel even met Max Verstappen van gedachten wisselen naar aanleiding van zijn touche met Valtteri Bottas en de daaropvolgende straf en uitlatingen. Max Verstappen was furieus op de wedstrijdleiding die hem in zijn ogen een onterechte straf oplegde.

Max Verstappen verspilde overigens geen tijd om zijn ongenoegen over de straf te laten blijken. Over de boordradio vloekte en tierde de Red Bull-coureur dat de FIA de Formule 1 om zeep helpt.

De FIA zelf tilde in eerste instantie niet al te zwaar aan die scheldkanonnade: "Ik heb daar bewust niet naar geluisterd. Dat soort opmerkingen wordt in het heetst van de strijd gemaakt, dus daar moet je verder niet teveel aandacht aan besteden", zo laat wedstrijdleider Charlie Whiting zich tegenover de in Monza aanwezige pers, waaronder Motorsport.com, ontvallen.

Dat er op Monza geen gesprek tussen Whiting en Verstappen plaatsvond, wil echter niet zeggen dat een dergelijk onderhoud er helemaal niet gaat komen:

"Ik weet zeker dat we het daar bij de volgende rijdersbriefing nog even over gaan hebben", aldus Whiting, die verder nog aangeeft dat de straf puur en alleen voor de aanrijding met Bottas was:

"Van een optelsom van meerdere momentjes was geen sprake. Het feit dat hij bijvoorbeeld een keer de chicane afsneed, woog niet mee. Die twee zaken stonden los van elkaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen