Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

FIA weigert openheid van zaken illegaliteit Ferrari-motor

De FIA verstrekt géén informatie over het onderzoek dat de autosportfederatie heeft gedaan naar de Ferrari-motor van vorig jaar. De Formule 1 moet het doen met de mededeling dat de FIA een schikking heeft getroffen met de Scuderia.

Dat blijkt uit een verklaring die de FIA vandaag heeft uitgegeven. Die komt daags nadat zeven Formule 1-teams de internationale autosportfederatie met klem om openheid van zaken hadden gevraagd.

De FIA stelt ‘in het belang van het kampioenschap’ tot een schikking te zijn gekomen met Ferrari. Een langdurig proces zou, aldus de FIA, negatieve gevolgen hebben gehad voor het kampioenschap. ‘Dit type overeenkomst is een juridisch instrument dat wordt erkend als een essentieel onderdeel van elk disciplinair systeem en wordt door veel overheidsinstanties en andere sportfederaties gebruikt bij de behandeling van geschillen', aldus de FIA, die benadrukt dat de vertrouwelijkheid van de schikking in het reglement is vastgelegd.

Zoals bekend wordt Ferrari onder meer verdacht van gesjoemel met de brandstoftoevoer, wat de Scuderia overigens stelselmatig ontkent. Of de zeven protesterende teams (alle teams minus Ferrari, Haas en Alfa Romeo) genoegen nemen met de verklaring van de FIA, mag ernstig worden betwijfeld. Mogelijk volgen juridische stappen.

Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten