Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA wijst eerste nieuwe wedstrijdleider van het Formule 1-seizoen aan

Michael Masi werd na de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi ontslagen als wedstrijdleider van de Formule 1. Zijn taak wordt overgenomen door twee personen, waarvan Niels Wittich de eer krijgt om het seizoen af te trappen.

Na de controverse rondom de GP van Abu Dhabi werd FIA-wedstrijdleider Michael Masi uit zijn functie gezet, waarna het veiligheidsorgaan van de motorsport een aantal hervormingen doorvoerde binnen de Formule 1. Eén van deze hervormingen was het aanstellen van twee wedstrijdleiders die elkaar tijdens het seizoen afwisselen.

Bij de Grand Prix van Bahrein, de seizoensopener van 2022, krijgt Niels Wittich de eer om de rol van wedstrijdleider op zich te nemen. Tezamen met de FIA-stewards en de eveneens nieuwe 'video-stewards' (vergelijkbaar met de VAR in voetbal, red.) zal hij de 'baas' zijn tijdens de sessies, kwalificatie en natuurlijk de race.

Wie is Niels Wittich, de nieuwe FIA-wedstrijdleider?

Wittich was voor zijn functie als wedstrijdleider van de Formule 1 eveneens wedstrijdleider, maar dan bij de DTM-raceklasse. Na het seizoen van 2021 stapte hij, na het vertrek van Masi, over naar de koningsklasse van de autosport. Hij zal de taak als wedstrijdleider delen met Eduardo Freitas, die de andere races van het seizoen op zich neemt.

De F1 is niet nieuw voor de Duitser, want hij was al eerder aangesteld om Masi te ondersteunen. Ook was hij actief als wedstrijdleider in de Formule 2 en de Formule 3 en heeft hij meer dan twintig jaar ervaring binnen de FIA. In 2021 maakte hij al een aantal races deel uit van Masi's team, maar na zijn vertrek kreeg Wittich promotie.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022