Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

FIA wil dat Formule 1-coureurs vaker uitvallen

De Formule 1 wordt door velen gezien als te voorspelbaar. Een van de reden daarvoor is de nagenoeg feilloze betrouwbaarheid van de topteams.

Verstappen vettel crash vliegen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Uitvalbeurten zijn in de Formule 1 voor de topteams uitzondering op de regel. De top vijf coureurs wisten dit seizoen alle tien de verreden races uit te rijden. WK-leider Lewis Hamilton viel ruim een jaar geleden voor het laatst uit tijdens de Oostenrijkse Grand Prix en Max Verstappen vond zijn Waterloo voor het laatst tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2018.

Als het aan FIA-president Jean Todt ligt verandert dit in de toekomst. De Fransman wil de sport onvoorspelbaarder maken vanaf 2021, door compleet nieuwe reglementen.

"We moeten onvoorspelbaarheid toevoegen aan de sport. Als je nu kijkt naar de top vijf in het WK, dan hebben zij een honderd procent score als het aankomt op betrouwbaarheid", laat Todt aan Sky Sports weten.

"De auto's zijn te betrouwbaar. Als we een minder voorspelbare Formule 1 willen, dan moeten de auto's ook minder betrouwbaar zijn. Nu zijn ze eigenlijk te perfect."

Alle belangrijke afspraken en regels in de Formule 1 worden vastgelegd in het Concorde Agreement. De huidige versie loopt eind 2020 af, maar over de nieuwe variant voor 2021 is nog geen overeenstemming bereikt. Momenteel wordt hard gewerkt aan de technische-, sportieve- en commerciële regels die vanaf 2021 hun intrede moeten doen.

"We liggen op schema. Wel ben ik nog een beetje bezorgd over het eindresultaat, maar dat zal ik blijven tot de eerste race in 2021", erkent Todt.|

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten