Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA wil F1-maatregelen na incident met voetballer Neymar

FIA-president Mohammed Ben Sulayem wil dat de Formule 1 maatregelen neemt tegen de hoeveelheid gasten die voorafgaand aan een Formule 1-Grand Prix op de grid rondlopen.

Neymar Spanish F1 Grand Prix 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat na een incident tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend. Enkele van die gasten, waaronder een van ’s werelds bekendste voetballers Neymar, waren nog niet van de grid verdwenen op het moment dat de opwarmronde begon. Zij stonden in het gras tussen het F1-personeel naast de baan te wachten totdat de twintig coureurs op weg waren.

Dat is niet de bedoeling en het frustreert de FIA-president, Mohammed ben Sulayem, dat de veiligheid op die manier in het geding komt. Eerder dit jaar was er ook al een incident met toeschouwers, maar dan na de GP van Australië. De fans kwamen daar na de race al eerder de baan op dan de bedoeling was.

Maatregelen

Op dinsdag kwam het hoogste orgaan van de FIA, de World Motor Sport Council, bij elkaar in Cordoba, Spanje, waar deze zaken onder meer werden besproken. Na afloop liet de FIA-president weten dat er eind deze maand een rapport op tafel ligt over de ongeregeldheden na afloop van de Australische GP.

Verder benadrukt hij dat de veiligheid op de grid de hoogste prioriteit van de FIA geniet. “We moeten lering trekken uit het incident tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend. Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft de FIA verzekerd dat er maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen herhaling is van het incident.”

Hij merkt op dat het niet per se alleen een F1-probleem is. “Het is een probleem dat ook voorkomt in het WEC, de Formule E en andere categorieën. Bij sommige evenementen zijn er ook daar te veel mensen op de grid. Ik twijfel er niet aan dat de organisatoren zich aan de FIA-regels houden op het vlak van veiligheid. Veiligheid is de voornaamste prioriteit van de FIA.”

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Adviseur Marko deelt grootste Newey-vrees na vertrek bij Red Bull