Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

FIA wil GP Australië niet afgelasten: "Te veel commerciële belangen"

Een woordvoerder van de FIA heeft gereageerd op de ontstane soap in Australië, waar niemand weet of de Formule 1-race nou wel of niet doorgaat.

GP Australie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Nadat op donderdag een medewerker van McLaren besmet bleek te zijn met het coronavirus is er veel onduidelijkheid ontstaan over het wel of niet doorgaan van de Australische Grand Prix.

Meerdere partijen, waaronder afgevaardigden van de F1-teams en de FIA kwamen in de Australische nacht bij elkaar om te overleggen, maar vooralsnog is er geen echte knoop doorgehakt.

Een FIA-woordvoerder zei vrijdagochtend, enkele uren voordat de eerste vrije training zou moeten starten, dat de FIA niet bij machte is om de race af te gelasten, vanwege de commerciële belangen.

"De FIA kan de race momenteel alleen afgelasten als er minder dan twaalf auto's aan de start van de race kunnen verschijnen. Behalve via die weg of op aandringen van de lokale autoriteiten kan de FIA een race niet afgelasten. Er zijn simpelweg te veel commerciële afspraken gemaakt, en als we de race nu afgelasten, dan ligt de aansprakelijkheid voor het niet doorgaan van de race bij ons", aldus de FIA-woordvoerder.

Overigens is het nog maar de vraag of er inderdaad twaalf bolides aan de start kunnen verschijnen. Naar verluidt zijn er verschillende teams niet op komen dagen in de paddock voorafgaand aan de eerste vrije training.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië