Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA wil 'slimme' voorwielophanging aanpakken in 2018

De FIA gaat in 2018 de zogenaamde slimme voorwielophanging aanpakken. In een onlangs gepubliceerde richtlijn stelt wedstrijdleider Charlie Whiting dat het vanaf heden verboden is voor teams om een slimme voorwielophanging toe te passen.

De FIA heeft in een onlangs gepubliceerde richtlijn bekend gemaakt het vermoeden te hebben dat een aantal teams gebruik maken van een slimme voorwielophanging. Dit houdt in dat de voorvleugel in de bochten naar beneden gedrukt wordt, wat extra grip oplevert. De FIA erkent dat de voorvleugel door aerodynamische krachten altijd naar beneden wordt gedrukt, maar vanaf nu mag de verandering van rijhoogte niet meer dan vijf millimeter bedragen.

Het is en blijft echter de vraag of er veel verandert met de richtlijn van de FIA. Controle op de rijhoogte tijdens het rijden is vrijwel onmogelijk en daarom lijkt het voor de hand te liggen dat er geen teams zijn die het roer nu om gaan gooien. Daarnaast zijn de nieuwe ontwerpen inmiddels al in een vergevorderd stadium. Het is dus niet waarschijnlijk dat er teams zijn die het ontwerp nu nog gaan aanpassen, zeker niet als de pakkans klein is.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'