Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fikse achterstand dreigt voor AlphaTauri na gedwongen maatregel tegen coronavirus

AlphaTauri heeft noodgedwongen de teamfabriek in het Noord-Italiaanse Faenza moeten sluiten. De grote vraag is wanneer de boel weer open kan worden gegooid.

Noord-Italië is één van de gebieden die wereldwijd het hardst getroffen wordt door het coronavirus. De overheid neemt maatregelen, waaronder het sluiten van alle niet-essentiële bedrijven tot in ieder geval 3 april, waaronder dus ook AlphaTauri. AlphaTauri geeft aan dat er nog wel thuis gewerkt kan worden, maar in hoeverre dat een Formule 1-tem werkelijk vooruit helpt is maar zeer de vraag. De ontwikkeling van de AT01 ligt nagenoeg volledig stil en dat is een fikse aderlating voor de het zusterteam van Red Bull. In het gunstigste geval kan AlphaTauri de eerste drie weken van het gedwongen sluiten inzetten om te voldoen aan de verplichte 'zomerstop' die door de Formule 1 naar voren is gehaald, maar als nadien nog altijd dezelfde lokale maatregelen van kracht zijn, loopt de ontwikkelachterstand al snel in rap tempo op.

1242126424892420102

Following the Italian Government's decision to close down all non-essential businesses due to Covid-19 lockdown until the 3rd of April, our factory is now closed, with home working allowed where possible. The health of our team is our priority right now. pic.twitter.com/7yxeDpD4yO — Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1) March 23, 2020

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie