© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fisichella verdedigt Alonso: "Eén van mijn fijnste teammaten"

21 aug. 2018 16:25 René Oudman 0 reacties
Waar er recentelijk enige negatieve geluiden klonken rond de persoon van Fernando Alonso, is er nu ook een positieve opmerking de wereld in geslingerd. Alonso werd door voormalig teammaat Felipe Massa en Red Bull-teambaas Christian Horner afgeschilderd als een coureur die veel waarde aan het eigen belang hecht en weinig naar het grote plaatje kijkt. Giancarlo Fisichella meent dat daar niets van waar is.

De 45-jarige Italiaan, die tegenwoordig zijn races afwerkt in het WEC, reed in 2005 en '06 rond als teamgenoot van Alonso. Precies die seizoenen leverden wereldtitels op voor de Spanjaard - Fisico was dus de waterdrager van Alonso. In de tijd dat de huidige McLaren-coureur veertien Grands Prix op zijn naam schreef, reed Fisichella tweemaal als winnaar onder het zwartwit-geblokt door.

"We hebben twee prachtjaren gehad bij Renault", kijkt de Italiaan bij El Mundo Deportivo met een goed gevoel terug op het verleden. "Er heerste een sfeer die ik nog niet eerder mee had gemaakt. Fernando en ik konden prima door één deur, we werkten altijd samen en het is weleens voorgekomen dat we een uur voor de start van een Grand Prix nog een potje zaten te kaarten", herinnert Fisichella zich.

De negatieve commentaren om wat betreft Alonso's houding worden ontkracht door de drievoudig GP-winnaar. "Fernando en ik hebben een goede relatie, we zijn goede vrienden. Ik weet dat er uitstekend met hem kan worden samengewerkt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen