Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton gewaarschuwd voor Leclerc: "Dat gaat niet makkelijk worden"

Lewis Hamilton probeert vanaf 2025 zijn race-carrière nieuwe glans te geven na enkele mindere jaren bij Mercedes. Hij wordt echter gewaarschuwd dat de overstap naar Ferrari niet makkelijk gaat worden.

Hamilton FP1 Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De laatste zege van Lewis Hamilton in de Formule 1 dateert alweer van december 2021. In Saudi-Arabië hield hij Max Verstappen achter zich, waarna een week later de rollen waren omgekeerd en de Nederlander zijn eerste wereldtitel claimde. Waar de prestaties van Verstappen in een sterk stijgende lijn omhoog gingen en hij met ijzeren vuist de Formule 1 domineerde vanaf dat moment, slaagde Hamilton er niet meer in om een GP te winnen.

15 podiumplekken waren zijn aandeel in de laatste twee seizoenen, waar Verstappen tot en met de laatste GP in Saoedi-Arabië 36 races won. Hamilton klaagde veelvuldig over de wagen die Mercedes hem gaf en maakte nog voor het 2024-seizoen bekend na jaren Mercedes te zullen verlaten om in 2025 te gaan rijden voor Ferrari. Daar wordt hij teamgenoot van Charles Leclerc. En daar zal hij zijn handen vol aan hebben, denkt oud-coureur Giancarlo Fisichella.

"Het wordt moeilijk", vertelt de Italiaan aan Express Sport. "Het zijn twee geweldige coureurs, twee snelle coureurs, vooral in de kwalificatiesessies. Charles staat altijd bij de bovenste rijders en hij heeft veel polepositions gepakt. Charles zit nu alweer een heel aantal jaren bij het team, dus voor Lewis zal het niet makkelijk zijn om hem te verslaan."

Fisichella, die drie F1-races won, reed in de herfst van zijn F1-carrière 5 GP's voor Ferrari. Hij verwacht dus dat zevenvoudig wereldkampioen niet zomaar in een gespreid bedje komt. "Ik denk dat hij heel gefocust moet zijn. Veel tijd moet doorbrengen in de fabriek, op Maranello, met de monteurs."

Hij denkt tot slot wel dat het team Hamilton met open armen gaat ontvangen. "Het zal wel makkelijk zijn voor Lewis om in het team te komen, want de sfeer bij Ferrari is geweldig en de mensen zijn zo aardig, dus je voelt je meteen welkom in de familie."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen