Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fittipaldi adviseert Mercedes-coureurs in strijd met Red Bull

De problemen bij Mercedes zijn bekend, de achterstand op Red Bull en Max Verstappen is groot. Toch denkt Formule 1-legende Emerson Fittipaldi, dat we zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton dit seizoen nog terug gaan zien vooraan in races. Tegelijkertijd dicht hij diens teamgenoot George Russell een grote kans toe om voor Hamilton te eindigen.

Zelf werd hij in de jaren 70 twee keer wereldkampioen. In 1972 met Lotus en in 1974 met McLaren. Emerson Fittipaldi weet waar hij over praat. Dat het verschil na twee races tussen Red Bull en Mercedes groot is, ziet ook de Braziliaan. Dat Lewis Hamilton niet tevreden is met de nieuwe wagen, heeft ook Fittipaldi meegekregen. Maar dat zegt volgens hem nog niets over de rest van het seizoen. "Lewis komt terug. Mercedes is een topteam. Het is hun prioriteit om Red Bull uit te dagen. Ze hebben de capaciteit, het personeel en de technische middelen om dat te doen", vertelt hij tegen MyBettingSites . Volgens Fittipaldi helpt hierbij de ervarenheid van Hamilton, de Brit is bezig aan zijn zeventiende seizoen in de Formule 1, mee om het team terug naar de top te brengen. "Met iemand die zo ervaren is als Lewis, weet ik zeker dat de analisten bij het team de juiste informatie van de auto zullen verzamelen. De wagen rijdt nu in het middenveld, dus er is andere turbulentie, een andere snelheid. Dit is een compleet andere situatie als je vooraan rijdt. Het is moeilijker om in het middenveld te rijden met al die vuile lucht. Maar die juiste informatie zal Mercedes zeker helpen om terug te komen."

Vergelijking met vorig seizoen

In de eerste twee GP's van dit seizoen eindigde Hamilton beide keren als vijfde. Fittipaldi vergelijkt het met vorig jaar, toen de Brit P3 en P10 pakte in de eerste twee races. "Het begin van vorig seizoen was erg vergelijkbaar voor Lewis. Hij lijkt wat problemen te hebben met de aanpassing aan de nieuwe auto en de nieuwe regels. Hij is momenteel niet in staat om het maximale uit deze auto te halen. Zoals ik het zie, moet hij zich aanpassen en dan zal hij weer op zijn oude niveau komen." Fittipaldi, die veertien GP's op zijn naam zette in de Formule 1, kan niet aangeven waarom het voor Hamilton dit jaar zo lastig verloopt. "Hij is zo goed, zoals we allemaal weten, maar hij kan zich zeker verbeteren in elke kilometer. Niemand kan hem zijn grote talent ontnemen, maar om de een of andere reden past de auto niet perfect bij hem en dat probleem moet hij oplossen en zich aanpassen." Waar Fittipaldi een comeback van Hamilton voorziet, verwacht hij tegelijkertijd ook dat zijn teamgenoot George Russel kan profiteren van het mindere gevoel bij de zevenvoudig wereldkampioen. "Zeker is dat Russell nu agressiever is. Hij is nu meer ervaren en het Mercedes-team kent hem nu veel beter." "Het lijkt erop dat hij nu beter bij het team past. Dit is zijn beste kans om Lewis Hamilton voor te blijven en te laten zien dat hij het niveau heeft. Het wordt heel interessant om te zien wat er gebeurt. Zijn situatie is volgens mij vergelijkbaar met die van Sergio Perez bij Red Bull."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"