Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Flavio Briatore: 'Ferrari kan Mercedes in 2018 verslaan'

Met twee zeges uit twee races heeft het team van Ferrari nadrukkelijk haar visitekaartje voor dit Formule 1 seizoen afgegeven. Volgens voormalig Formule 1 teameigenaar Flavio Briatore is Ferrari klaar voor de strijd met Mercedes.

"Dit Ferrari is beter dan vorig jaar. Op dit moment zou ik zeggen dat ze op gelijke hoogte zijn met Mercedes," aldus Briatore tegenover radiozender Rai. "We gaan dit seizoen eindelijk een mooie titelstrijd zien met twee teams die ieder 50% kans hebben om de race te winnen." Het sterke optreden van Ferrari is Briatore vooral opgevallen tijdens de GP van Bahrein. "Australië is niet echt typerend of een team goed is of niet. Bahrein is wat dat betreft een betere indicatie. Ferrari leverde daar echt goed werk. Ze veranderden op het juiste moment hun strategie en dan de manier waarop Vettel in de slotfase reed op zijn versleten banden. Dat was echt ongelofelijk." "Het was voor Vettel denk ik wel een stuk lastiger geworden als Hamilton achter hem had gezeten in plaats van Bottas."

Ook vorig jaar begon de Italiaanse renstal sterk aan het Formule 1 seizoen maar viel het na de zomerbreak behoorlijk terug. Om die reden houdt Briatore dan ook nog een slag om de arm. "Op dit moment is Ferrari ontzettend competitief maar het komt vooral aan op de verdere ontwikkeling in dit seizoen." Voormalig Ferrari coureur Jean Alesi ziet het daarentegen wel gebeuren dat Ferrari dit jaar de titel binnenhaalt. "Ik zag in Bahrein hoe professioneel Ferrari bezig was. Daarvoor was er altijd een enorme euforie als ze een race wonnen maar in Bahrein waren ze ongelofelijk geconcentreerd bezig. Ik denk dat ze de juiste balans hebben gevonden om voor de titel te gaan."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"