Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Flinke opsteker voor Verstappen en Red Bull: "De auto was voorspelbaar"

Positieve woorden van Max Verstappen na de eerste dag testen in de zandbak van Bahrein. De RB16B voelde naar eigen zeggen 'voorspelbaar' aan en dat is een enorme opsteker.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"De auto was voorspelbaar". Het klinkt misschien een beetje saai, maar dat is precies wat je in deze fase van het seizoen wilt hebben. De woorden van Max Verstappen ten overstaan van Ziggo Sport wijzen erop dat men een goede basis heeft gevonden, waar vanuit men de auto verder onder handen kan nemen.

Vorig jaar was de RB16 namelijk tijdens de eerste paar Grand Prix-weekenden verre van voorspelbaar. De achterkant was instabiel en kon de coureurs nog weleens verrassen, terwijl in de laatste jaren de Red Bulls ook wat gevoelig waren voor zijwind. De woorden van Verstappen doen vermoeden dat dat geen issues meer zijn.

"De auto voelde na de eerste paar runs, waarin je natuurlijk nog het nodige aanpast, erg positief aan. Ik had een goede balans in de auto en het was fijn om met de RB16 te rijden. De auto was voorspelbaar", zo licht hij zijn woorden wat verder toe. En wat voor de auto geldt, geldt in dit geval ook voor de motor.

"We hebben geen problemen gehad met de Honda, de motor reed goed. Daar hebben we dan ook niet over te klagen, dat was gewoon goed", aldus Verstappen, die vandaag het stuur overdraagt aan Sergio Perez, om zelf op de zondagmiddag weer in de RB16B te stappen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"