© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

‘Flinke tijdwinst Max Verstappen door nieuwe brandstof’

23 aug. 2018 14:34 Jan van der Burgt 2 reacties
Red Bull rijdt dit weekend op Spa-Francorchamps met nieuwe brandstof van ExxonMobil. De nieuwe brandstof is volgens het smeermiddenbedrijf goed voor een tijdwinst van 0.150 seconde per rondje.

Met de nieuwe brandstof hoopt Red Bull het verschil in performance tussen de Ferrari- en Mercedes-motoren en de Renault-krachtbron verder te verkleinen. Op het circuit van Spa-Francorchamps zou de nieuwe brandstof goed zijn voor een tijdwinst van anderhalf tienden per ronde.

"Op dit circuit moet onze nieuwe Esso Energy race fuel Max Verstappen en Daniel Ricciardo zo'n 0.150 seconde per rondje opleveren", zo laat ExxonMobil-kopstuk David Tsurusaki optekenen in gesprek met F1.com.

Tsurusaki verwacht op den duur nog meer progressie te boeken met de voor Red Bull bestemde brandstof: "We onderzoeken voortdurend hoe we meer rendement uit de brandstof kunnen halen, zonder daarbij de motor over de kling te jagen. We hebben de grenzen van de mogelijkheden met onze brandstof nog niet opgezocht, maar we hebben ook niet de vrijheid om dat zomaar te proberen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen