© Van Amersfoort Racing

Nieuwsoverzicht

Floersch: “Ik kon me niet voorstellen dat iemand mijn ongeval kon overleven”

De achttienjarige Sophia Floersch werd wereldnieuws toen ze op 18 november achterwaarts in de hekken vloog op het stratencircuit van Macau. Haar verwondingen vielen gezien de klapper mee, en Floersch weet dat ze geluk heeft gehad.

Nu, bijna twee maanden verder is Floersch nog altijd herstellende van de crash waarvan de beelden de hele wereld over gingen. Men hield de adem in en vreesde voor het leven van de Duitse, uitkomend voor Van Amersfoort Racing in het Europese Formule 3-kampioenschap. De opluchting was dan ook groot toen duidelijk werd dat Floersch ‘slechts’ een rugblessure had opgelopen.

Overigens maakte Floersch zichzelf niet zo druk direct na de klapper als iedereen die de beelden zag: “Het voelde vanuit de cockpit niet eens als een hele zware klapper”, aldus Floersch in gesprek met Racingnews365. “Pas toen ik zelf de beelden terugzag, vroeg ik me af hoe ‘diegene’ in ‘die auto’ die klap heeft kunnen overleven”, vervolgt Floersch alsof ze het over iemand anders heeft.

“Gelukkig kwam iedereen redelijk ongeschonden uit die crash, waaronder ikzelf, maar bijvoorbeeld ook de fotografen die in de stand stonden waar ik tegenaan klapte. Ik heb vervolgens veel gelukwensen mogen ontvangen, waaronder ook van FIA-baas Jean Todt. Dat was natuurlijk een hele eer en het was sowieso fijn om te weten dat iedereen zo meeleefde."

© Van Amersfoort Racing

Een andere beterschapswens kwam er van Jehan Daruvala, de Indiër die de crash van Floersch in gang zette: “In mijn ogen minderde hij al vroeg vaart voor de Lisboa Bend, waardoor ik geen kant op kon. De FIA vertelde me later ook dat ik de crash niet had kunnen voorkomen. Daruvala heeft me een beterschapswens gestuurd, maar gesproken over de crash hebben we niet. Daar heb ik ook geen behoefte aan, dat boek is dicht.”

Het autosportboek van Floersch is dat echter verre van. De Duitse kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen van een raceauto. Daar heeft ze echter wel groen licht van de doktoren voor nodig: “Over twee weken bezoek ik de artsen weer en als zij voldoende vooruitgang zien, kan ik voorzichtig mijn rug weer wat belasten. In dat geval hoop ik begin maart weer een raceauto te besturen. Zien ze echter te weinig verbetering in mijn situatie, dan schuift alles een beetje op. Dat ik terugkeer achter het stuur is echter zeker”, aldus de strijdlustige jongedame.

Als ze in competitie terugkeert zal dat wederom namens Van Amersfoort Racing zijn. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken met elkaar door te willen gaan, ook al is er nog niets zwart op wit gezet: “Veel hangt natuurlijk af van in welk tempo ik herstel van mij rugblessure, maar we zetten de samenwerking graag voort. VAR is een bijzonder goed team dat enkele toptalenten heeft grootgebracht en met de ervaring van 2018 wil ik de lat hoger leggen voor 2019. Ik wil in de top vijf van het kampioenschap eindigen, om vervolgens de volgende stap op de autosportladder te maken.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen