Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Floersch rijdt eerste rondjes na angstaanjagende megacrash Macau

Ruim drie maanden na haar zware Formule 3-ongeval heeft Sophia Floersch eindelijk weer meters op het circuit kunnen maken. De 18-jarige Duitse mocht woensdagochtend een wagen van haar Nederlandse werkgever Van Amersfoort Racing aan de tand voelen.

Tijdens de jaarlijks terugkerende, prestigieuze Formule 3-race in de straten van Macau, die vorig jaar in het voorlaatste weekend van november plaatsvond, sloeg de wagen van Floersch te pletter tegen een hekwerk nadat de Duitse onbestuurbaar op de muur af was gevlogen.

Menigeen, waaronder teambaas Frits van Amersfoort, hield zijn hart vast. Beelden van de crash waren dusdanig beangstigend dat velen vreesden voor het leven van Floersch. De jonge Duitse kwam er tegen alle verwachtingen in vrij goed vanaf met 'slechts' een wervelfractuur. Woensdagochtend was het eindelijk zover: de Duitse tiener mocht op het circuit van Monza weer naar buiten met een Formule 3-wagen. Floersch zal komend seizoen deelnemen aan de Formula European Masters, de serie die in het voorprogramma van de DTM uitkomt. De GP3 Series is omgedoopt tot het officiële Formule 3-kampioenschap.

https://twitter.com/stella__bruno/status/1103219347252830209

Breaking ! @SophiaFloersch è appena entrata in macchina fra pochi minuti uscirà per il suo primo test a soli 3 mesi e pochi giorni dall’incidente❗️alle undici collegamento in diretta da #Monza su @RaiDue nel #tgsport pic.twitter.com/EUXkCLDNYh — Stella Bruno (@stella__bruno) 6 maart 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"