Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Floersch stellig: "Ik wil wereldkampioen Formule 1 worden"

Sophia Floersch mag dan nog maar achttien jaar oud zijn, ze heeft haar doelen voor de toekomst messcherp voor ogen. De Duitse, die wereldnieuws werd toen ze in Macau ongenadig hard de hekken in vloog en het wonderwel overleefde, rijdt met maar één ambitie in de rondte. Ze wil wereldkampioen worden in de Formule 1.

Afgelopen seizoen was Floersch actief in de Europese Formule 3, dat volgend jaar door het leven gaat als de Formula European Masters. Dit omdat de naam 'Formule 3' aan het nieuwe kampioenschap wordt gehangen dat in het voorprogramma van de Formule 1 de plaats van de GP3 Series inneemt. Floersch zal, indien haar fysiek haar dat toestaat, Van Amersfoort Racing trouw blijven om vervolgens misschien wel via dat nieuwe FIA Formule 3-kampioenschap de weg richting de Formule 1 in te slaan. "Ik wil in 2019 bij de beste vijf eindigen, om in 2020 de stap naar het voorprogramma van de Formule 1 te maken. Daarvoor moet alles wel op zijn plaats vallen natuurlijk, maar het zit erin. De stap naar het FIA F3-kampioenschap zou daarna een logische zijn, maar niets is zo onvoorspelbaar als de autosport." Tekst gaat verder onder de foto.

En de W Series, de klasse waarin komend seizoen enkel vrouwen het tegen elkaar opnemen, is dat niks voor Floersch? "Nee, zeker niet. Ik heb ook nooit overwogen om mee te doen aan die klasse. Ik race in auto's om de beste van de wereld te worden, niet alleen de beste van de vrouwen", aldus de stellige Duitse in gesprek met Racingnews365.nl . "Overigens presenteert de organisatie die klasse als dé manier om hogerop de autosportladder te komen, maar het prijzengeld van 500.000 euro is eigenlijk maar een schijntje. Daar houd je het nog geen half jaar in de klasse waar ik nu rijd mee uit. Ik snap heus wel dat andere vrouwen die klasse als een kans willen zien, maar ik zie het anders."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden