Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Floersch volledig hersteld na horrorcrash Macau

Goed nieuws vanuit Duitsland. Sophia Floersch, de jonge Duitse die tijdens de Formule 3 GP van Macau zo ongenadig hard crashte, is volledig hersteld van haar blessures.

Het was op 18 november jongstleden dat de Duitse Sophia Floersch na contact met haar concurrenten werd gelanceerd en achterwaarts een cabine voor fotografen in vloog. De wereld hield haar adem in en vreesde voor het leven van de jonge coureur van Van Amersfoort Racing, maar met 'slechts' een gebroken ruggenwervel mocht ze van geluk spreken.

Een lange periode van herstel volgde, maar die is nu ten einde. Na een bezoek aan de doktoren meldt Floersch dat ze volledig hersteld is: "Ik mag alles weer belasten en de trainingen weer hervatten. Ik mag nu ook weer een race-auto besturen", aldus de Duitse in gesprek met Auto Bild Motorsport . "Een deel van mijn heupbeen bevindt zich nu in mijn rug en in mijn rug zitten nog vijf schroeven en een titanium plaat, maar daar zal ik naar alle waarschijnlijkheid geen last van hebben." Floersch bracht gisteren een bezoek aan Van Amersfoort Racing, waarmee ze ook komend seizoen uit zal komen in de Formula European Masters, een continuering van het Europese Formule 3-kampioenschap van afgelopen jaar.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"