Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India bevestigt Stroll voor 2019 na maanden speculatie

Waarom Force India er zo ontzettend lang mee heeft gewacht is iedereen een vraag, maar Lance Stroll is eindelijk gepresenteerd als rijder voor het Formule 1-seizoen 2019. Zodoende is de startopstelling voor de volgende jaargang compleet.

Nadat Strolls vader als onderdeel van een consortium Force India van een faillissement af wist te houden door de stal over te nemen, was het voor vrijwel iedereen een gedane zaak dat junior in een van de wagens plaats zou nemen. Waar Sergio Pérez op de donderdag voor de Amerikaanse GP werd aangekondigd, was het vandaag eindelijk de beurt aan Stroll.

Vanwege contractuele perikelen aan zowel Force India als Williams' zijde, kon dit echter nog geen doorgang vinden in 2018. Zodoende maakte Stroll het seizoen af bij de laatstgenoemde stal. Volgend jaar zetelt de bijna 20-jarige Canadees in een wagen van Force India, al is het hoogstwaarschijnlijk dat het team onder een andere naam zal opereren. Stroll werkte zijn eerste twee seizoenen in de koningsklasse van de autosport met wisselend succes af voor Williams. Hoogtepunt was de podiumplaats die de jongeling wist te scoren in de Azerbeidzjaanse Grand Prix van 2017. Formule 2-kampioen George Russell werd in een eerder stadium al aangewezen als Williams-rijder voor 2019, Robert Kubica werd afgelopen donderdag officieel bevestigd als diens teammaat. In 2018 kwam Stroll namens Williams tot welgeteld zes WK-punten: de Canadees werd achtste in Baku en liet een negende plaats noteren op Monza. Kort na de Grand Prix van Abu Dhabi liet Force India een duidelijke hint doorschemeren: het toonde de planning voor de bandentest op het Yas Marina Circuit, waarop de naam van Stroll tweemaal stond aangegeven.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden