© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India-coureurs zitten elkaar niet dwars, maar zijn niet tevreden

30 sep. 2018 17:40 René Oudman 0 reacties
Heibel in de tent bij Force India na de Grand Prix van Singapore: een onoplettende Sergio Pérez had Esteban Ocon in de muur geduwd, om later zelf een kans op punten te verliezen door slimme strategische spelletjes van concurrent. Voor de Russische Grand Prix werden teamorders heringevoerd bij Force India.

Met succes: zowel Ocon als Pérez kwam in een puntenscorende positie over de eindstreep. De Fransman werd namelijk negende op het Sochi Autodrom, de Mexicaan eindigde op een tiende plaats. Desondanks konden de Force India-mannen niet geheel tevreden zijn.

Charles Leclerc en Kevin Magnussen kregen het namelijk voor elkaar om voor het in het roze gehulde tweetal te finishen. De Monegaskische Sauber-rijder en de Deense Haas-coureur werden respectievelijk zevende en achtste.

"P9 is niet slecht, maar gezien de omstandigheden ook niet ideaal", spreekt de als zesde vertrokken Ocon na de Grand Prix van Rusland. "Er had meer ingezeten voor ons: we hadden in ieder geval voor de Haas kunnen finishen. We hebben middels een teamtactiekje nog geprobeerd om Magnussen in te halen, maar dat lukte niet. Dat ik door Charles werd ingehaald was ook wel een beetje frustrerend. Desalniettemin denk ik dat we in Japan goed voor de dag kunnen komen."

Ocon meent bovendien dat inhalen op de baan niet mogelijk was. "Toen Sergio achter mij reed kwam hij er niet langs, dat was andersom hetzelfde." Pérez onderstreept de woorden van zijn teamgenoot. "Ik sluit me daarbij aan. We moesten elkaar volgen. Het team probeerde nog te maximaliseren, ze gaven mij de kans om Magnussen aan te vallen. Dat lukte echter niet, en daarom moest ik de plek teruggeven aan Esteban."

Pérez is onder de indruk van het tempo dat Leclerc wist te overleggen. "Sauber kwam vanuit het niets! Ik heb Charles in de eerste ronde in de verte gezien, maar daarna was hij gevlogen."

Door de punten van vandaag (zondag) zijn Ocon en Pérez op gelijke hoogte gekomen wat betreft het wereldkampioenschap. Beide rijders hebben in zestien Grands Prix 47 punten gescoord.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen