© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India gelooft in nieuwe doelen: "We kunnen nog klimmen"

07 sep. 2018 14:30 René Oudman 1 reacties
Even, heel even stonden ze allerlaatste. Het team van Force India, of beter gezegd, de nieuwe inschrijving Racing Point Force India, begon de Grand Prix van België zonder klassering in het constructeurs-WK. Dit kwam omdat de punten van de oude inschrijving Sahara Force India niet meer meetelden.

De 59 door Esteban Ocon en Sergio Pérez gescoorde punten verdwenen constructeurstechnisch dus als sneeuw voor de zon. Force India sloeg echter op de juiste manier terug door in België vijfde en zesde te worden en in Italië uiteindelijk geklasseerd te worden op een zesde en een zevende plaats.

Zo werden er in twee races tijd liefst 32 WK-punten gescoord. Ter vergelijk: sinds de Grand Prix van Monaco haalde het inmiddels ter ziele gegane Sahara Force India slechts twaalf puntjes. Racing Point Force India heeft door die twee sterke races Williams, Sauber en Toro Rosso inmiddels ingehaald. De stal die onder het dagelijkse bewind van Otmar Szafnauer staat is zodoende alweer opgeklommen naar P7.

"We richten ons vizier op het veroveren van de zesde plaats in het constructeurskampioenschap", liet Szafnauer na het Italiaanse Grand Prix-weekend weten. "Gezien het aantal Grands Prix dat we nog voor de boeg hebben en de updates waarvan wij hopen dat ze werken, lijkt het ons mogelijk om die positie aan het einde van dit seizoen te bezetten."

Het gat met nummer zes McLaren bedraagt twintig punten. De Britse stal wist echter nog niet te scoren na de zomerstop - met het gemiddelde wat Force India weet te overleggen, is de achterstand van het laatstgenoemde team in twee wedstrijden tijd ingelopen. Haas (76 punten) en Renault (86 punten) lijken buiten bereik, maar ook in vergelijking met die twee equipes heeft Force India aanzienlijk beter gescoord sinds de naamswijziging van hun inschrijving.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen