Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India imponeert met P6 en P9 in kwalificatie

Force India kent een lastige openingsfase van het nieuwe Formule 1 seizoen maar tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco wisten zowel Ocon als Perez door te dringen tot de top tien.

Esteban Ocon versloeg tijdens de kwalificatie zijn teamgenoot Perez en start vanmiddag als zesde. Tegenover Sky Sports F1 laat hij dan ook weten erg tevreden te zijn. "De kwalificatie voor de GP van Monaco is de belangrijkste van het hele seizoen omdat het zo lastig is om hier in te halen. We hebben allebei goed gepresteerd en onze kracht laten zien. Voor iedere race zijn er updates en dat werpt nu echt zijn vruchten af." Ondanks dat een mooi resultaat in de lucht hangt, houdt Ocon nog een slag om de arm. "Ik ga niet alvast juichen want we moeten tenslotte nog racen. Het doel is dan ook om uit de problemen te blijven en te finishen maar we maken zeker kans om waardevolle punten mee naar huis te nemen."

Ook teamgenoot Sergio Perez haalde na de kwalificatie opgelucht adem. "De kwalificatie was behoorlijk intens maar ik ben erg tevreden met mijn prestatie. In Q1 en Q2 reed ik mijn beste rondjes van het hele weekend. Helaas kon ik dat niet doortrekken in Q3 waardoor er niet meer in zat dan de tiende startplek. Ik ben in ieder geval erg blij met alle veranderingen die we hebben doorgevoerd op de auto."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'