© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India imponeert met P6 en P9 in kwalificatie

27 mei 2018 13:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Force India kent een lastige openingsfase van het nieuwe Formule 1 seizoen maar tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco wisten zowel Ocon als Perez door te dringen tot de top tien.

Ocon: 'In de race uit de problemen blijven'

Esteban Ocon versloeg tijdens de kwalificatie zijn teamgenoot Perez en start vanmiddag als zesde. Tegenover Sky Sports F1 laat hij dan ook weten erg tevreden te zijn.

"De kwalificatie voor de GP van Monaco is de belangrijkste van het hele seizoen omdat het zo lastig is om hier in te halen. We hebben allebei goed gepresteerd en onze kracht laten zien. Voor iedere race zijn er updates en dat werpt nu echt zijn vruchten af."

Ondanks dat een mooi resultaat in de lucht hangt, houdt Ocon nog een slag om de arm.

"Ik ga niet alvast juichen want we moeten tenslotte nog racen. Het doel is dan ook om uit de problemen te blijven en te finishen maar we maken zeker kans om waardevolle punten mee naar huis te nemen."

Ook teamgenoot Sergio Perez haalde na de kwalificatie opgelucht adem.

"De kwalificatie was behoorlijk intens maar ik ben erg tevreden met mijn prestatie. In Q1 en Q2 reed ik mijn beste rondjes van het hele weekend. Helaas kon ik dat niet doortrekken in Q3 waardoor er niet meer in zat dan de tiende startplek. Ik ben in ieder geval erg blij met alle veranderingen die we hebben doorgevoerd op de auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen