© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India koos in Mexico bewust voor plekje buiten top tien

28 okt. 2018 11:35 René Oudman 0 reacties
In de trainingen voor de Grand Prix van Mexico zat het team van Force India er prima bij, maar Esteban Ocon en Sergio Pérez vangen de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez aan vanaf een plaats buiten de top tien. Een bewuste keuze, zo meldde Force India-teambaas Otmar Szafnauer.

Waar menig rijder in Q2 naar buiten ging op ultrasofts, daar gingen de mannen van Force India nog een stapje verder. Ocon en Pérez probeerden het in eerste instantie op supersofts, om in run twee een poging te wagen op ultrasofts. Op beide compounds was het tweetal niet rap genoeg om een plaats in de top tien veilig te stellen.

Szafnauer is niet teleurgesteld: sterker nog, de Amerikaanse Roemeen sprak na de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico zelfs van een vooropgezet plan. "We besloten om voor de wedstrijd te kiezen. Uiteindelijk geldt het resultaat dat op zondag wordt gescoord. In de trainingen hebben we gezien dat de hypersofts waanzinnig snel slijten en daarom starten we liever niet op die compound."

"Zodoende hebben we Q2 afgewerkt op de hardere compounds. Natuurlijk, het zou lastig worden om op die manier Q3 te halen, maar we wilden koste wat kost niet op de hypersofts starten. Op deze manier hebben beide wagens een vrije bandenkeuze. Als de strategie zoals wij deze hebben bedacht werkt, dan kunnen we in de race een goede sloot punten binnenhalen."

Force India moest vanwege de naamswijziging die volgende op de entree van de nieuwe eigenaren voor de Grand Prix van België al haar tot dan toe gescoorde WK-punten inleveren. Sindsdien heeft de roze brigade een flinke inhaalslag geleverd: inmiddels staat men op P7. De zesde plaats van McLaren lijkt een haalbaar doel, de oranjegekleurde stal staat slechts elf puntjes voor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen