Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India koos in Mexico bewust voor plekje buiten top tien

In de trainingen voor de Grand Prix van Mexico zat het team van Force India er prima bij, maar Esteban Ocon en Sergio Pérez vangen de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez aan vanaf een plaats buiten de top tien. Een bewuste keuze, zo meldde Force India-teambaas Otmar Szafnauer.

Waar menig rijder in Q2 naar buiten ging op ultrasofts, daar gingen de mannen van Force India nog een stapje verder. Ocon en Pérez probeerden het in eerste instantie op supersofts, om in run twee een poging te wagen op ultrasofts. Op beide compounds was het tweetal niet rap genoeg om een plaats in de top tien veilig te stellen.

Szafnauer is niet teleurgesteld: sterker nog, de Amerikaanse Roemeen sprak na de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico zelfs van een vooropgezet plan. "We besloten om voor de wedstrijd te kiezen. Uiteindelijk geldt het resultaat dat op zondag wordt gescoord. In de trainingen hebben we gezien dat de hypersofts waanzinnig snel slijten en daarom starten we liever niet op die compound." "Zodoende hebben we Q2 afgewerkt op de hardere compounds. Natuurlijk, het zou lastig worden om op die manier Q3 te halen, maar we wilden koste wat kost niet op de hypersofts starten. Op deze manier hebben beide wagens een vrije bandenkeuze. Als de strategie zoals wij deze hebben bedacht werkt, dan kunnen we in de race een goede sloot punten binnenhalen." Force India moest vanwege de naamswijziging die volgende op de entree van de nieuwe eigenaren voor de Grand Prix van België al haar tot dan toe gescoorde WK-punten inleveren. Sindsdien heeft de roze brigade een flinke inhaalslag geleverd: inmiddels staat men op P7. De zesde plaats van McLaren lijkt een haalbaar doel, de oranjegekleurde stal staat slechts elf puntjes voor.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs