© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India laat Perez en Ocon vrij racen

04 jul. 2017 21:09 Ruud Dimmers 0 reacties
Niet alleen bij Mercedes en Ferrari liepen de gemoederen tijdens de GP van Azerbeidsjan hoog op, hetzelfde gebeurde bij Force India. Net als in Canada zaten Perez en Ocon elkaar opnieuw dwars op de baan.

Force India laat aanrijding tussen Perez en Ocon onbestraft

Waar een hoge klassering in het verschiet lag, met zelfs zicht op het podium, werden nu kostbare punten verspeeld. Perez moest de race in Azerbeidsjan uiteindelijk staken terwijl Ocon er nog een zesde plaats uitsleepte.

In aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix heeft teambaas Mallya laten weten dat het voorval intern is besproken.

“Het is natuurlijk nog steeds erg frustrerend om terug te denken aan Azerbeidsjan, vooral om wat mogelijk was. We hebben intern de nodige gesprekken gehad. Onze rijders beseffen zich maar al te goed dat het team altijd op de eerste plaats komt.”

“Het is absoluut onacceptabel dat teamgenoten elkaar raken. In Baku kostte het ons veel punten. Toch verandert het niks aan onze benaderling. Onze coureurs zijn vrij om te racen. Ik weet zeker dat ze hun lesje wel geleerd hebben. Ze hebben de beschikking over een competitieve auto. Daarnaast zijn beiden volwassen genoeg om samen te werken en het teambelang voorop te stellen.”

Force India bezet net als vorig jaar de vierde plaats in het WK. Om deze positie te handhaven, kan het team zich dergelijke incidenten niet veroorloven. Ook Mallya is zich hiervan bewust.

"In Oostenrijk hebben we een nieuwe kans om de snelheid van onze auto te laten zien. We gaan opnieuw voor een dubbele puntenfinish. We moeten constant punten scoren om onze vierde plek in het kampioenschap te handhaven. Er is simpelweg geen ruimte voor gemakzucht, we blijven pushen voor een maximaal resultaat in elke race.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen