© Force India

Nieuwsoverzicht

'Force India op rand van faillisement'

02 jul. 2018 11:30 Wanda Bisschop 1 reacties
Opnieuw zit het team van Sergio Perez en Esteban Ocon in zwaar weer. Bronnen binnen de Formule 1 paddock melden dat Force India behoorlijk in de financiële problemen zit en moet vrezen voor haar voortbestaan.

Eindigt Formule 1 seizoen met 18 coureurs?

Volgens het Braziliaanse Globo staat Force India op het punt om failliet verklaard te worden tenzij het team erin slaagt om voor eind juli een koper te vinden.

"In Oostenrijk heeft Liberty Media financieel directeur Carey achter gesloten deuren een overleg gehad met teambaas Bob Fernley."

Force India zou opnieuw hebben verzocht om een voorschot op hun prijzengeld maar dit is alleen mogelijk als alle teams daar unaniem akkoord voor geven. Volgens Globo moet Force India dan ook serieus vrezen dat ze het huidige Formule 1 seizoen niet kunnen afmaken tenzij er een koper wordt gevonden.

"Er zijn drie potentiële kopers geïnteresseerd in een overname van Force India. De eerste is een Amerikaan die connecties heeft met Liberty Media eigenaar John Malone. De tweede is een Rus en nummer drie is Andreas Weissenbacher, de eigenaar van de hoofdsponser BWT."

Ook bij Mercedes is men op de hoogte van de financiële problemen van Force India maar teambaas Wolff verwacht dat het wel goed komt met de renstal.

"De financiële situatie bij Force India is inderdaad niet rooskleurig maar aan de andere kant presteren ze op het sportieve vlak naar behoren waardoor het zeker interessant is voor investeerders om in te stappen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen