Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Force India op rand van faillisement'

Opnieuw zit het team van Sergio Perez en Esteban Ocon in zwaar weer. Bronnen binnen de Formule 1 paddock melden dat Force India behoorlijk in de financiële problemen zit en moet vrezen voor haar voortbestaan.

Volgens het Braziliaanse Globo staat Force India op het punt om failliet verklaard te worden tenzij het team erin slaagt om voor eind juli een koper te vinden. "In Oostenrijk heeft Liberty Media financieel directeur Carey achter gesloten deuren een overleg gehad met teambaas Bob Fernley." Force India zou opnieuw hebben verzocht om een voorschot op hun prijzengeld maar dit is alleen mogelijk als alle teams daar unaniem akkoord voor geven. Volgens Globo moet Force India dan ook serieus vrezen dat ze het huidige Formule 1 seizoen niet kunnen afmaken tenzij er een koper wordt gevonden.

"Er zijn drie potentiële kopers geïnteresseerd in een overname van Force India. De eerste is een Amerikaan die connecties heeft met Liberty Media eigenaar John Malone. De tweede is een Rus en nummer drie is Andreas Weissenbacher, de eigenaar van de hoofdsponser BWT." Ook bij Mercedes is men op de hoogte van de financiële problemen van Force India maar teambaas Wolff verwacht dat het wel goed komt met de renstal. "De financiële situatie bij Force India is inderdaad niet rooskleurig maar aan de andere kant presteren ze op het sportieve vlak naar behoren waardoor het zeker interessant is voor investeerders om in te stappen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"