© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India slaat terug met dubbele puntenfinish in Oostenrijk

11 jul. 2017 07:45 Wanda Bisschop 0 reacties
In Azerbeidsjan ontglipte Force India een goed resultaat vanwege de onderlinge strijd op de baan. Nadat het nodige hierover intern was besproken, gedroegen de heren zich in Oostenrijk netjes. Hierdoor herpakte Force India zich en scoorde het opnieuw kostbare punten voor het constructeurskampioenschap.

Sergio Perez voorbij aan Max Verstappen in WK

Voor de zesde keer in negen races stond Force India met beide auto's in de top 10. Opnieuw een goed resultaat voor het relatief kleine team. Hiermee verstevigden ze hun vierde plek in het WK. Perez was ook in Oostenrijk de betere Force India coureur, hij kwam als zevende over de streep. Zijn teamgenoot Ocon nam in Oostenrijk genoegen met de achtste plek.

Na afloop waren beide heren dan ook erg te spreken over het verloop van hun race.

"Het weekend was best wel lastig voor ons, dus dan is de zevende plek een goed resultaat", aldus Perez. "In de race waren we best sterk, het was echter geen gemakkelijke race. Mijn start was goed maar ik verloor in de eerste bocht direct plekken aan Esteban en Hamilton. In bocht 3 lukte het om ze beiden weer terug te pakken. Mijn tempo was goed maar ik kon helaas niet aanvallen bij Grosjean voor P6."

Doordat Max Verstappen geen punten scoorde, is Perez voorbij gegaan aan de Nederlander. Perez heeft nu 50 punten tegenover 45 voor Verstappen.

Ook voor Ocon verliep de race positief. De jonge Fransman scoorde in alle races behalve Monaco punten en is bezig aan een goed seizoen. Hij bezet inmiddels de achtste plek in het WK en zag zijn achterstand op Verstappen slinken tot slechts zes punten.

Ook hij was tevreden over zijn race.

"Het was een sterke race van het team, ik ben dan ook erg blij met de punten. Mijn start was erg goed en ik won direct een paar plekken. Bij bocht reed ik achter Hamilton en kwam ik klem te zitten. Ik moest van het gas af en verloor mijn gewonnen plekken. Daarna moest ik zorgen dat ik mijn concentratie behield en constante rondetijden rijden."

De Fransman plaatste nog wel kanttekeningen bij de strategie van zijn team. Na zijn pitstop waarbij hij wisselde naar de supersofts verloor hij terrein op Massa. De Braziliaan was vertrokken op de softs en kwam na zijn stop op de ultrasofts rap dichterbij aan Ocon.

"Volgens mij hebben we strategisch gezien niet de juiste keuze gemaakt, want na mijn stop verloor ik veel tijd ten opzichte van Massa. Daar moeten we nog even naar kijken. Het was geen gemakkelijk weekend maar we hebben onze kracht als team laten zien. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen