© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India-teambaas furieus na crash: "Hierdoor grijpen we terug naar teamorders"

17 sep. 2018 12:00 René Oudman 0 reacties
Sergio Pérez en Esteban Ocon hadden het in het seizoen 2017 zó vaak met elkaar aan de stok, dat Force India op een gegeven moment besloot dat de maat vol was. Het tweetal mocht niet meer de strijd aangaan, maar moest zich schikken in hun posities.

Dit jaar kwam het nog niet vaak tot een interne strijd. Ocon en Pérez waren daardoor weer vrij om te racen, ook als ze elkaar tegenkwamen. In Singapore ging het echter weer volledig fout. Ocon probeerde Pérez buitenom in te halen na de start, maar eindigde in de muur. Tot overmaat van ramp wist Pérez geen punten te scoren, waardoor de sterke kwalificatie (zevende en negende) compleet teniet werd gedaan.

Teambaas Otmar Szafnauer had geen goed woord over zijn coureurs. “Een ontzettend teleurstellend einde van het Singaporese Grand Prix-weekend. Het is onacceptabel dat twee teamgenoten elkaar raken en het heeft ons veel punten gekost. De mannen lieten elkaar niet genoeg ruimte en daardoor eindigde Esteban in de muur", blikt de Amerikaanse Roemeen terug op de gebeurtenis.

"We moeten terug vallen op eerder uitgedeelde teamorders, wat betekent dat ze niet meer vrij zijn om de strijd met elkaar aan te gaan. Deze desastreuze wedstrijd levert nog veel meer frustratie op als je nagaat dat we in de kwalificatie bijzonder sterk waren. Dit hoort bij autoracen, maar we zullen achter gesloten deuren de nodige gesprekken voeren. We moeten van onze fouten leren om nog sterker voor de dag te komen in de volgende races."

Force India verloor al haar tot de Belgische Grand Prix gescoorde punten nadat men zich opnieuw moest inschrijven, doordat een consortium onder leiding van Lawrence Stroll de stal over had genomen van Vijay Mallya. Op Spa en Monza werden dubbele puntenfinishes gescoord, maar in Singapore kwam de eerste nul voor Racing Point Force India.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen