Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India-teambaas furieus na crash: "Hierdoor grijpen we terug naar teamorders"

Sergio Pérez en Esteban Ocon hadden het in het seizoen 2017 zó vaak met elkaar aan de stok, dat Force India op een gegeven moment besloot dat de maat vol was. Het tweetal mocht niet meer de strijd aangaan, maar moest zich schikken in hun posities.

Dit jaar kwam het nog niet vaak tot een interne strijd. Ocon en Pérez waren daardoor weer vrij om te racen, ook als ze elkaar tegenkwamen. In Singapore ging het echter weer volledig fout. Ocon probeerde Pérez buitenom in te halen na de start, maar eindigde in de muur. Tot overmaat van ramp wist Pérez geen punten te scoren, waardoor de sterke kwalificatie (zevende en negende) compleet teniet werd gedaan.

Teambaas Otmar Szafnauer had geen goed woord over zijn coureurs. “Een ontzettend teleurstellend einde van het Singaporese Grand Prix-weekend. Het is onacceptabel dat twee teamgenoten elkaar raken en het heeft ons veel punten gekost. De mannen lieten elkaar niet genoeg ruimte en daardoor eindigde Esteban in de muur", blikt de Amerikaanse Roemeen terug op de gebeurtenis.

"We moeten terug vallen op eerder uitgedeelde teamorders, wat betekent dat ze niet meer vrij zijn om de strijd met elkaar aan te gaan. Deze desastreuze wedstrijd levert nog veel meer frustratie op als je nagaat dat we in de kwalificatie bijzonder sterk waren. Dit hoort bij autoracen, maar we zullen achter gesloten deuren de nodige gesprekken voeren. We moeten van onze fouten leren om nog sterker voor de dag te komen in de volgende races." Force India verloor al haar tot de Belgische Grand Prix gescoorde punten nadat men zich opnieuw moest inschrijven, doordat een consortium onder leiding van Lawrence Stroll de stal over had genomen van Vijay Mallya. Op Spa en Monza werden dubbele puntenfinishes gescoord, maar in Singapore kwam de eerste nul voor Racing Point Force India.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden