Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India-teambaas opnieuw gearresteerd

Het Formule 1 team van Force India moet het opnieuw even doen zonder teambaas Vijay Mallya. De medeoprichter en teambaas van Force India was op borgtocht vrij, maar nu er een nieuwe aanklacht is gedaan tegen de topman is hij opnieuw opgepakt.

De Britse politie arresteerde de flamboyante F1-teambaas van Force India gisteren op verzoek van India, dat hem nog steeds graag uitgeleverd ziet. Volgens het land verliet Mallya India in maart 2016 met meer dan een miljard euro aan staatsschuld. "Vijay Mallya is zojuist gearresteerd" , liet de politie weten in een korte verklaring. "Er zijn nieuwe aanklachten ingediend" , werd daar nog aan toegevoegd.

In april werd Mallya ook al opgepakt door de politie, maar hij mocht de gevangenis op borgtocht verlaten. India eist nog altijd dat Mallya wordt uitgeleverd, maar Engeland heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven. Tot op heden heeft Mallya alle aantijgingen ontkend. "Ik ontken alle aanklachten die er tegen mij zijn ingediend en ik zal ze ook altijd blijven ontkennen" , zei hij in juni nadat hij gehoord was door de politie. Met de arrestatie wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rondom de teambaas van Force India. De laatste jaren is hij alleen aanwezig geweest bij de GP van Engeland, omdat hij Engeland niet uit kan.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"